С разпит на осъдения за палежа на българския културен клуб

...
С разпит на осъдения за палежа на българския културен клуб
Коментари Харесай

Подпалвачът на заличения клуб Иван Михайлов в Битоля стана свидетел на обвинението срещу Любчо Георгиевски

С разпит на наказания за палежа на българския културен клуб в Битоля Ламбе Алабаковски продължи делото в Република Северна Македония против Любчо Георгиевски, съобщи. Председателят на заличения клуб " Иван Михайлов " е упрекнат за разпространяване на расистки и ксенофобски материали по електронен път. Ако бъде приет за отговорен, Георгиевски може да получи до 5 години затвор.

Пред съда в Битоля Любчо Георгиевски съобщи, че не се усеща отговорен по повдигнатите му обвинявания. Подчерта, че не е сторил зло на никого, за разлика от очевидеца на прокуратурата Ламбе Алабаковски, наказан за палежа на входната врата на клуб " Иван Михайлов ".

" В страна като Македония, където правораздаването има 4% доверие аз се усещам застрашен по какъв начин ще излезе всичко това. В Македония такава ни е системата - хората, които правят зло против българите са основни очевидци. Пропадналият артист откакто възпламени клуба, кариерата му се подвигна, канят го на всички места да пее, на участия ", сподели Любчо Георгиевски.

Според юриста на Георгиевски задачата на включването на Алабаковски като очевидец по делото против клиента му е артистът да бъде оправдан за осъществения палеж.

" Да се реваншират по някакъв метод, тъй като същият беше наказан за много тежко предизвикателство на заплаха, където можеше в действителност да има тежки последствия ", съобщи Насер Рауфи, юрист на Любчо Георгиевски.

Ламбе Алабаковски не пожела да отговори дали се гордее със запалването на клуба.

" Смятам, че в сърцето на Македония, по-точно в Битоля, дефакто и деюре не би трябвало да има клуб с това име, на фашист какъвто е Ванчо Михайлов ", отсече Ламбе Алабаковски.

Любчо Георгиевски е упрекнат за разпространяване на расистки и ксенофобски материали, свързани с делото на Иван Михайлов. Процесът против него беше стартират по сигнал на извънредно лявата и проруска партия " Левица в Република Северна Македония ". През март тази година със специфичен закон клубът " Иван Михайлов ", на който Георгиевски е ръководител, беше закрит.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР