С разбирането, че е общ интерес - и техен, и

...
С разбирането, че е общ интерес - и техен, и
Коментари Харесай

`Северна Македония трябва да стане част от ЕС възможно най-бързо, но не на цената на българския интерес` |

С разбирането, че е общ интерес - и техен, и български - Северна Македония би трябвало да стане допустимо по-бързо част от европейското семейство, само че това не може да стане на цената на българските национални ползи. 

Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. Вчера стана ясно, че водачите на ръководещите партии са провели среща вечерта, като част сред разискваните тематики е била и българската позиция за Северна Македония. По думите на Иванов тази тематика се разисква непрекъснато, тъй като попада в границите на стратегическия интерес на България.

" До заключения не сме стигали отвън формалните позиции, които има България. Промяна в позицията на Демократична България няма, няма такова съображение. Очакваме от държавното управление на Северна Македония да покаже подготвеност да извърши настояванията на българския парламент, и след това доказани на  ", сподели през днешния ден той. 

Иванов съобщи, че тематиката за и докога да стои то, е обект на непрекъсната полемика и договаряния на политическо равнище.

" Темата за повдигане на ветото стои. Никакви периоди не са сложени и не могат да бъдат поставяни на България. Имаме позиция и сега в който забележим, че имаме съображение да считаме, че българските национални ползи са предпазени, ще можем да осъществяваме и този национален интерес на България - Северна Македония да влезе в договаряния с Европейски Съюз ", съобщи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР