С растящите страхове от глобална рецесия, някои от най-големите имена

...
С растящите страхове от глобална рецесия, някои от най-големите имена
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг недоволен от служителите си

С растящите страхове от световна криза, някои от най-големите имена в света на технологиите излизат с притеснителни думи: Big Tech е наел повече хора, само че единствено някои от тях правят работата.

Основателят на Meta (по-рано Facebook) Марк Зукърбърг изстреля първия залп. Той сподели, че стопанската система се е насочила към „ най-големите спадове, които сме виждали в новата история “ .

После продължи.

„ Реално видяно, евентуално има куп хора в компанията, които не би трябвало да са тук “, сподели Зукърбърг по време на изявление, съгласно отчет на Ройтерс. „ Мисля, че някои от вас може просто да кажат, че това място не е за тях. И този самоизбор би бил добър за мен. "

" В допълнение към намаляването на наемането ", сподели той, " компанията оставя избрани позиции незаети. "

Шефът на Гугъл и Alphabet, Сундар Пичай, повтори мнението, когато сподели на чиновниците, че продуктивността не е задоволително висока, като се има поради броят на хората в ролките на компанията, заяви CNBC.

„ Има действителни опасения, че нашата продуктивност като цяло не е там, където би трябвало да бъде за броя на хората, които имаме. [Трябва да] създадем просвета, която е по-фокусирана върху задачата, по-фокусирана върху нашите артикули, по-фокусирана върху клиента “, сподели той.

Пичай неотдавна сподели, че компанията ще понижи наемането и вложенията до 2023 година, принуждавайки личния състав да работи с по-голяма неотложност, в сравнение с се показва „ в по-слънчеви дни “. Това пристигна, откакто компанията регистрира второто си следващо тримесечие на по-слаби от предстоящите облаги и доходи. Растежът на приходите се забави до 13% през тримесечието от 62% година по-рано.

Междувременно Зукърбърг видя, че става все по-трудно да накараш всички чиновници да участват на среща, защото от време на време отделят време за персонална работа. И по този начин, шефът на Meta сподели, че в опит да бъде „ съгласуван с разноските “, той замразява или понижава личния състав за планове с невисок приоритет и понижава проектите за наемане на инженери за годината с 30 %, прибавят отчетите.

Разбира се, пандемията, провокирана от Covid, накара Meta да се впусне в всеобщо наемане на чиновници, като усили броя на чиновниците си на цялостен работен ден от 48 000 в края на 2019 година до повече от 77 800. Но в този момент компанията би трябвало да „ приоритизира по-безмилостно “ и „ да работи с по-икономични и по-добре изпълняващи работата екипи “, написа основният продуктов шеф на Meta Крис Кокс в записка, която се появи във вътрешния спорен конгрес на компанията Workplace преди Q&A.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР