С ракиите на Карнобат България покори Европа и триумфира на

...
С ракиите на Карнобат България покори Европа и триумфира на
Коментари Харесай

Невероятен пробив за България: Със златен медал от Брюксел ракиите на Kарнобат покориха световните пазари

" С ракиите на Карнобат България покори Европа и победи на международните пазари ". Това разясниха енолози и винени публицисти от Стария континент при оповестяването на златния орден за невероятната „ Кехлибар “ на „ Винпром Карнобат “ .

Призът е присъден на страната ни от най-авторитетния конкурс за спиртни питиета Spirits Selection в Брюксел, който е част от влиятелния Concours Mondial de Bruxelles.

Наградата е неповторимо достижение, защото запръв път страната ни получава златно отличие за ракия от най-авторитетната международна конкуренция в сърцето на Европа.

Тазгодишното издание на Spirits Selection се организира в Китай, който е най-големият пазар за високоалкохолни питиета. Организаторите издадоха,че локални търговци даже са поръчалии първите количества от наградената ракия на „ Винпром Карнобат “, очаровани от усета и аромата й. Изключителен пробив идва броени месеци откакто световната винена общественост и Concours Mondial de Bruxelles оповестиха виновността от Карнобатските лозя за свои любимци и им присъди златни медали от едноименната конкуренция.

 Kehlibar.JPG Ключът към триумфа за българската ракия в Брюксел е неповторимият локален вид Мускат Отонел, употребен в състава й, който придава на „ Кехлибар “ фини аромати на здравец и индрише Доста преди Брюксел да й присъди Златен орден, най-големият гроздопроизводител от Италия Тарчизио Труант разгласи, че Карнобатският край е най-хубавото място освен в цяла България, а и на Балканите, за развъждане на този вид.

Ароматът на гроздето, което зрее в личните лозя на „ Винпром Карнобат “, няма аналог в целия свят, а „ Кехлибар “ е единствената ракия, чийто достоверен мирис е реализиран напълно с помощта на превъзходния тероар на Карнобатския край.


В пепиниерии „ Труант “ се създава посадъчния материал, с който са засадени лозята на елитните мазета от Бордо, Тоскана, Калифорния, Нова Зеландия и ЮАР, само че сеньор Труант призна, че българският Мускат Отонел, който се отглежда във „ Винпром Карнобат “ превъзхожда всички останали клонове, виреещи в другите елементи на Европа. А необятно употребяваният в целия свят за изработката на бренди и коняк вид Юни Блан пък е този, който разрешава ракията да отлежава дълго в дъбови бъчви и да извлече най-хубавото от тях.

Точно три годишното й отлежаване основава една ракия с извънреден усет и мирис, която справедливо подреди България измежду международните производители на високо алкохолни питиета.

Ракия „ Кехлибар “ с е подготвя по древен прийом, завещан от античните траки, обитавали земите към сегашен Карнобат. Непосредствено след изваряването на ракията, технолозите на „ Винпром Карнобат “ потапят в съдовете парченца натурален кехлибар, тъй като епохи наред се е знаело, че този камък е повсеместен лек за голям брой болести и натурален филтър против замърсявания. Кехлибарът има силата да отстрани всички отрови и остатъчни артикули в течностите, ето за какво ракия „ Кехлибар “ се отличава с изключителна непорочност и уравновесен усет.

Освен, че пречиства до съвършенство, скъпият камък придава на ракията гальовен кехлибарен цвят, а добре узрялото и екологично чисто грозде я обогатява с тънък мускатов мирис и меки дъбови тонове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР