С радост Ви съобщаваме, че на 12 август 2018 година

...
С радост Ви съобщаваме, че на 12 август 2018 година
Коментари Харесай

Първи фолклорен събор на теснолинейката подготвят на най-високата гара на Балканите

С наслада Ви оповестяваме, че на 12 август 2018 година (неделя) ще се организира Първият народен събор на националното творчество и приятелите на теснолинейката „ С хорá и песни край релсите тесни ”. Гайди, танци и песни ще разлюлеят ливадите край най-високата жп гара на Балканите – Аврамово, сгушена сред Родопите и Рила планина.

Това е най-голямото събитие в нашата история дотук и задачата още веднъж е да притеглим публичния интерес към идеята за запазване, разпространение и развиване на теснолинейката като туристическа забележителност и национално благосъстояние – гръбнак на туризма в този хубав край.

На нашата сцена под звездите присъединяване ще вземат над 200 самодейци от цялата страна, разграничени в 22 колектива и независими реализатори, които ще се изявят безплатно – в името на това дружно да популяризираме района, традициите, българския дух и Малкото влакче като значима част от обществения и културния живот от Тракия до Пирин.

Събитието ще бъде допустимо с помощта на сърдечната поддръжка на Община Якоруда – които ще обезпечат безплатно сцената, както и на Община Велинград – която се ангажира с наемането на озвучители за празничния ден. Благодарни сме и на Директива за птиците „ Национална компания „ Железопътна инфраструктура ”, които и този път са компактно зад нас и поддържат по всевъзможен метод работата ни в тенденция за събуждане на хората посредством редица мероприятия по теснолинейката.

Официалното разкриване ще стартира в 12:30 ч., а с идването на трен „ Родопи ” в 11:10 започваме презентация и дегустиране на обичайни якорудски ястия, защото мероприятието се организира на територията на Община Якоруда, за чиято туристическа визия също работим интензивно благодарение на наши членове и редица доброволци. По време на събитието, което ще продължи до 20 ч. вечерта, всеки наш посетител ще може да се допре до локални артикули – сладка, мед, млечни артикули, фасул, билки и други, да похапне вкусна родопска якорудска скара и да си вземе сувенири за спомен.

От 15:15 ч. ще стартира празничният концерт на младия реализатор на македонски песни Борис Коцаков, прочут в района и страната. Самодейците ще се изявят в три елементи – от 13:00 до 15:00, от 16:30 до 18:30 и от 18:40 до 19:40 ч.

Програмата е съобразена с преминаващите влакове, само че призоваваме всеки, който има опция, да употребява и персоналния си автомобил, защото местата във влакчето са лимитирани. Около гарата има място за паркиране, чиновниците на реда също ще спомагат. Чакаме Ви!

Повече информация на телефон 0892288220, мейл [email protected] и във фейсбук страницата ни „ Родопската теснолинейка ”.

Партньорска публикация
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР