С пускането на новото поколение процесори за персоналните компютри, Intel

...
С пускането на новото поколение процесори за персоналните компютри, Intel
Коментари Харесай

Intel ще промени схемата за маркиране на процесорите с пускането на CPU Meteor Lake

С стартирането на новото потомство процесори за персоналните компютри, Intel ще направи промени в системата за обозначаване на процесорите. Започвайки през втората половина на тази година, компанията ще раздели гамата си на всеобщи чипове Intel Core и чипове Intel Core Ultra с по-висока продуктивност. Същевременно, признакът ‘i’ ще изчезне от маркировката на процесорите.

Както и преди, процесорите Intel Core ще бъдат разграничени на няколко класа. Сега обаче вместо нормалните маркировки Core i3, Core i5 и Core i7 ще се употребяват Core 3, Core 5 и Core 7. По-производителните чипове, както беше упоменато нагоре, също ще получат добавката Ultra. Трябва още да се спомене, че процесорите с новата система за означение към този момент са почнали да се появяват в онлайн-базите данни с тестови пакети, като да вземем за пример Intel Core Ultra 5 1003H.

Началото на прехода към новата система за маркировка на процесорите ще бъде обещано с стартирането на 14-тото потомство мобилни чипове Intel Core (Meteor Lake). Представители на процесорния колос неведнъж са говорили за проектите си да ги пуснат през втората половина на тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР