С пускането на новия iPhone X навлязохме в ерата на

...
С пускането на новия iPhone X навлязохме в ерата на
Коментари Харесай

Искате iPhone X? Пригответе си 2300 лева и е ваш!

С стартирането на новия iPhone X навлязохме в ерата на ултра премиум смарт телефоните, разяснява Quartz. Apple назовава своя iPhone X "смартфона на бъдещето ", приближаващ с нови функционалности, предопределени да примамят потребителите да свикнат с концепцията да заплащат една и съща цена за телефон, каквато биха желали да платят за преносим компютър.
Новият модел, разполагаем за предварителна поръчка от 27 октомври и за покупка от през днешния ден, коства цели 1000 $ в Съединени американски щати (и доста повече в други страни, в случай че преобразуваме локалните цени в други валути). Цената се покачва още повече, в случай че желаете по-големия 256 GB модел, който коства 1149 $ в Съединени американски щати.

Но дали новите функционалности и по-голям екран костват да вземем за пример 50% от месечната ви заплата?

Това е решение, което потребителите в Испания ще би трябвало да преценяват, когато iPhone X през днешния ден стартира да се продава в магазините. В Индия и Китай, пазари, които регистрират мощен напредък и на които Apple се пробва да се разрасне, цената на iPhone X ще коства доста повече от типичния месечен приход във всяка страна. В Индия новият модел ще коства съвсем толкоз, колкото средностатистическият жител получава за една година.

Истинската цена на iPhone X става ясна, когато се сведе до междинния приход в страните, където ще бъде продаван.

Въз основа на цените за продажби на дребно, посочени на другите световни уеб сайтове на Apple, и данни за световните заплати от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и други организации за 2016 година, това е съпоставяне на цената на iPhone X с 64GB в страни, в които ще бъде наличен за покупка. Те са класирани във връзка с каузи на цената от междинния месечен приход на човек.

B іЅtуlе, формален търговец на Аррlе за България, цeнaтa e 2 322 лeвa зa 64 GВ. Малко по-евтино - за 2299 лв. ще се продава моделът от Technopolis. Разбира се, има и оферти от трите мобилни оператора. На база на цената от 2299 лв. и при междинна месечна работна заплата от 937 лв. към края на 2016 година, се оказва че България е при започване на тази самобитна ранглиста - след Индия. Цената на апарата в брой съставлява 245% от междинната месечна заплата към 2016 г.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР