С проверка е започнал ловният ден на Ловно-рибарска дружинка с.

...
С проверка е започнал ловният ден на Ловно-рибарска дружинка с.
Коментари Харесай

С масови проверки от горските служители е започнал сезонът за групов лов на дива свиня

С инспекция е почнал ловният ден на Ловно-рибарска дружинка с. Локорско към ЛРС София - Север, осведомят от Изпълнителната организация по горите /ИАГ/, съобщи Българска телеграфна агенция.

Горските чиновници са ревизирали заверките на ловните билети, членските карти, разрешителните за лов, както и облеклата на ловците за съществуване на ослепителен предупредителен цвят.

"Груповият лов на дива свиня и тази година ще се прави при строго съблюдаване на ограниченията за биосигурност, за попречване разпространяването на болестта африканска чума по свинете ", е споделил инж. Филип Ковашки, зам.-директор на РДГ-София, представен в известието.

Общо 156 дружини на територията на РДГ-София се чака да излязат през днешния ден на лов за диви прасета. Повече от половината ще бъдат тествани още през днешния ден, в първия ловджийски излет.

При осъществената към този момент инспекции не са открити нарушавания.

Масови инспекции за спазването на ловното законодателство се правят от екипи на ИАГ.

Във връзка със засилените ограничения и недопускане на произшествия с огнестрелно оръжие са проведени взаимни инспекции с представители на Министерство на вътрешните работи. Забранена е използването на алкохол преди и по време на лов, както и съществуването и потреблението на патрони със сачми с диаметър над 6 мм по време на колективен лов на дива свиня.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР