С провал завършиха поредните два опита на Общинския съвет в

...
С провал завършиха поредните два опита на Общинския съвет в
Коментари Харесай

Общинският съвет на Пазарджик остана без председател след още два опита за избор

С неуспех приключиха следващите два опита на Общинския съвет в Пазарджик за избор на ръководител, направени по време на извършеното през вчерашния ден късно следобяд съвещание. То пък е следващо продължение на почналото на 16 ноември първо съвещание, в което най-важната задача на локалния орган е точно да излъчи ръководител. Отново нито един от номинираните - Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова-Янева от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ не получи нужните 21 гласа. А протестният избор с невалидни бюлетини се усили от три на четири.

Не помогнаха гласовете от залата, които припомниха, че на старта на мандата и на прага на новата година предстоят доста значими задания, зависещи от работата на съветниците. От трибуната Таня Колчакова даже дефинира невалидните бюлетини като бойкот. Тя засяга съветничка, която намерено заявявала, че ще пусне невалидна бюлетина.

„ Слушаме политически централи, а не публичен интерес. Общинският консултант има същият дълг, който имат всички служещи на обществото, би трябвало да си дадем сметка, че извън има хора, които имат потребност от нас, има належащи проблеми, които би трябвало да бъдат решавани, трима души в тази зала саботират всички ни “ - прочувствено сподели тя. Въпреки апела да се прояви разсъдък, при последвалото пето гласоподаване тримата с невалидни бюлетини станаха четирима и вотът още веднъж се провали.

Така след повече от три часа безплодна работа, завършила след 20:00 часа вечерта, съветниците взеха решение да се съберат още веднъж през днешния ден от 12:00 на обяд, като още веднъж единствената им задача е да изберат ръководител.

Припомняме, че след тържествената сесия и полагането на клетва, извършени на 16 ноември, бяха издигнати няколко кандидатури, от които най-вече гласове, само че незадоволително, събраха Найден Шопов и Таня Колчакова. В последвалите още две гласувания още веднъж нито един от тях не получи поддръжката на повече от половината съветници - 21 гласа.

Така работата на локалния орган на власт буксува към този момент съвсем две седмици. Това се случва на фона на политически престрелки сред остарелия кмет Тодор Попов и новия Петър Куленски, на изтичащ контракт за сметопочистване и изминал - за зимно поддържане, както и на още ред други проблеми, чието решение не търпи отсрочване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР