С промени в Закона за хора с увреждания започват работата

...
С промени в Закона за хора с увреждания започват работата
Коментари Харесай

НС ще гласува промени в Закона за хората с увреждания и Кодекса за социално осигуряване

С промени в Закона за хора с увреждания стартират работата си депутатите през днешния ден.

Промените в Закона за хората с увреждания плануват тези български жители да упражняват правата си по време на преосвидетелстване от органите на здравната експертиза. Целта е да се преодолеят следствията от забавянето от нормативно избрания тримесечен период за изговаряне на ТЕЛК и НЕЛК. Вносител е ГЕРБ.

Депутатите вземат решение през днешния ден дефинитивно дали постоянната наборна работа и насилственият престой в затвори и места за задържане за репресирани лица да се признават за трудов и застрахователен стаж при пенсиониране. Това плануват измененията в Кодекса за обществено обезпечаване, чийто вносител са Движение за права и свободи.

Точка трета в дневния ред е трансферирана от през вчерашния ден.  Парламентът би трябвало да утвърди дефинитивно дали да улесни достъпа до пазара на труда у нас за висококвалифицирани експерти от страни отвън Европейския съюз посредством по този начин наречената " Синя карта ". Синдикатите към този момент се оповестиха срещу.

На първо четене ще се гласоподават и промени в Закона за пътищата. Те отразяват казуса с насъбраните големи наказания без съобщение на глобените и дават опция за премахване на човешките неточности при заплащане на винетни такси. Предвижда се експлицитна процедура, посредством която притежателите или ползвателите на транспортни средства да бъдат навреме осведомени по отношение на погрешно декларирани или неизплатени толтакси, съобщи. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР