С програмата ще продължи подкрепата за микро, малките и средни

...
С програмата ще продължи подкрепата за микро, малките и средни
Коментари Харесай

Програма за бизнеса за 3 млрд. лв. изпрати за одобрение Министерство на иновациите

С програмата ще продължи поддръжката за микро, дребните и междинни предприятия в страната. Ще бъдат подкрепени компании в разнообразни стадии на развиването си. Ще се подтикват партньорства сред МСП и огромни сдружения за създаване на нови технологии.

Основните цели на Програмата са два – „ Иновации и напредък “ и „ Кръгова стопанска система “. Предвидени са средства за създаване и внедряване на нововъведения във компаниите, увеличение на експортния капацитет, основаване на нови или развиване на съществуващи компании с фокус върху високотехнологичните браншове на индустрията, отбрана на патенти, индустриална благосъстоятелност и други

Ще се подтиква дигитализацията, повишението на киберсигурността, поверителността на данните в МСП и на уменията на личния състав за работа с технологиите от Индустрия 4.0.

Ще бъде подкрепена модернизацията на фамилните предприятия и тези от креативните промишлености и занаятите.

Освен за по-голяма енергийната автономия на компаниите, във втория приоритет – „ Кръгова стопанска система “, е заложено финансиране за по-ефективно потребление на ресурсите, създаването на артикули с по-голяма продължителност или с опция за преработване, повишение на използването на вторични първични материали, възстановяване ръководството на отпадъците и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР