С призиви за сформиране на редовен кабинет започна първото заседание

...
С призиви за сформиране на редовен кабинет започна първото заседание
Коментари Харесай

Нова година, същите разногласия: Първо заседание на НС за 2023 г.

С апели за съставяне на постоянен кабинет стартира първото съвещание на Народното събрание за 2023 година.

Номинираният за министър председател от " Продължаваме промяната " Николай Денков прикани народните представители от други парламентарни групи да си дадат сметка дали имат разнообразни от препоръчаните от тях цели. Той разяснява, че направената от " Продължаваме промяната " декларация с цели обгръща стратегиите на останалите партии.

От " Възраждане " изрично обявиха, че няма да поддържат кабинет с втория мандат и единственото решение е нови избори. От ГЕРБ пък разясниха, че опцията за постоянен кабинет е била пропиляна с отхвърлянето на кабинета на Николай Габровски, препоръчан с първия мандат.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също прикани за поддръжка на постоянен кабинет, само че с третия мандат. Според него нови избори няма да доведат до друг резултат.

От Българска социалистическа партия също насочиха взор точно към третия мандат.

Според Тома Биков огромната опция за съставяне на постоянно държавно управление е пропусната с отхвърлянето на кабинета, препоръчан с първия мандат. Все отново от ГЕРБ също показаха вяра, че с третия мандат може да се откри решение на политическата рецесия.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР