С призиви от феновете за загърбване на политиката в спорта

...
С призиви от феновете за загърбване на политиката в спорта
Коментари Харесай

Загърбете политиката, или как премина шоуто на НБА в Китай

С апели от почитателите за загърбване на политиката в спорта мина мачът сред " Лос Анджелис лейкърс " и " Бруклин нетс ", който се игра в Китай. За дуела се предполагаше, че може да докара до още напрежение поради обтегнатите връзки сред азиатската страна и НБА.

Причина за това стана туит на генералния управител на " Хюстън рокетс " Дарил Морей в поддръжка на протестиращите в Хонконг. По-късно комисионерът на НБА отбрани правото на Морей да показва персоналната си позиция.

" Спортът е нещо чисто и няма да спра да отивам на мачове (на НБА), тъй като Морей приказва за неща, които не схваща ", споделя почитател от мача в Шънджън, който се намира на 30 км от границата с Хонконг, оповестява " Ройтерс ".

Според информацията множеството отзиви са се обединили към тезата, спортът да стои надалеч от политическите настроения.

" Погрижете се за сигурността на вас и околните ви и не показвайте никакви банери ", приканиха уредниците преди началото на мача, с което опциите за напрежение бяха лимитирани до най-малко.

Заради напрежението НБА забрани на играчите на " Лейкърс " и " Нетс " да дават изявленията след дуела. Китай е значим пазар, като азиатската страна носи по 4 милиарда $ годишно на НБА.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР