С призива S.O.S - Спасете българския туризъм протестиращи екскурзоводи, хотелиери

...
С призива S.O.S - Спасете българския туризъм протестиращи екскурзоводи, хотелиери
Коментари Харесай

S.O.S от ничията земя на българския туризъм

С апела " S.O.S - Спасете българския туризъм " протестиращи екскурзоводи, хотелиери и туроператори се обърнаха към премиера Бойко Борисов под прозорците на властта.

Малко преди стачкуващите да се запътят пред постройката на Министерския съвет, те се бяха събрали на столичния бул. " Александър Батенберг ", където с над 40 рейса надуха клаксони. Малко по-късно се чака да бъде направена и жива верига с надпис " S.O.S " още веднъж на бул. " Батенберг ".

Радка Мангилова, ръководител на Национално съдружие " Случаен транспорт ", съобщи за News.bg, че техните претенции са чисто стопански от първия миг, от която са почнали да търсят контакт с държавното управление. " Нашите предприятия се намират във финансов колапс и нямаме визия по кое време ще можем още веднъж да работим. В същото време нямаме и оборотни средства, с които да стартираме да работим, когато това стане допустимо ", безапелационна бе тя.
 Превозвачите желаят едно, а получавали други
Превозвачите желаят едно, а получавали други

Те желаят искат заеми с ниски лихви

Мангилова уточни, че другото, за което упорстват, са грантови схеми, нисколихвени заеми за оборотни средства и за вложения в по-дългосрочен проект. Тя чака среща с премиера Бойко Борисов, тъй като неговият самостоятелен прийом се утвърдил като към този момент ефикасен с няколко сектора. Ние желаеме да поговори с нас и да намерим общи решения на проблемите, означи Мангилова.

В Министерство на туризма превозвачите не ги смятат за техен проблем, тъй като са лицензирани от Министерство на превоза. Проблемът е, че и от транспортното министерство не възприемат техните претенции и превозвачите попадат " в една такава ничия земя и никой не се интересува от техните.

Елена Денисиева, лидер и екскурзовод, разяснява за News.bg, че до момента в който не се оправи здравната обстановка, подбудена от рецесията с ковид, туризмът нямало по какъв начин да тръгне . Затова те желаят помощ от страната, както това се дава обещание от март, април и май месец.

" Телевизор ледник не цялостни и за никакви действителни помощи не обичаме да молим , само че най-малко някаква поддръжка чакаме да получим, тъй като единствено ни се дава обещание, единствено ни се приказва - ограничения, дотации, само че към този момент нищо не се случва ", уточни тя.

Денисиева, която на митинга носеше и слънчоглед играчка, изясни, че това е един от нейните уреди на труда, когато обикаля по света и се движи по многолюдни места и обекти. С играчката се надява тя държавното управление и Министерство на превоза да видят, че браншът е в неволя и да им оказват помощ по някакъв метод. " Имам и свирка - в случай че не ме виждат, мога да съм шумна ", закани се тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР