С призив за единство и лоялност към лидераИкономиката се е

...
С призив за единство и лоялност към лидераИкономиката се е
Коментари Харесай

КНДР отбеляза 10 години Ким Чен Ун на власт

С апел за единение и преданост към водача
Икономиката се е свила до равнища от 1997 година

Северна Корея означи в петък 10 години от гибелта на някогашния водач Ким Чен Ир с апели за повече преданост на обществото към сина му и сегашен водач Ким Чен Ун, който се бори за извеждането на страната от задълбочаващи се компликации, провокирани от пандемията, съобщи АП.

През десетте години отпред на Северна Корея след гибелта на татко си, 37-годишният Ким Чен Ун си обезпечи същата безспорна власт, с която разполагаха Ким Чен Ир и Ким Ир Сен - дядото на сегашния водач и създател на страната. Въпреки мощните земетресения за стопанската система, породени от драконовски ограничения за справяне с вируса и изпаднали в застой дипломатически връзки със Съединени американски щати, КНДР не дава признаци на политическа неустойчивост и малко на брой задгранични специалисти слагат под въпрос хватката на Ким върху властта, разяснява организацията.

Търговският продан на Северна Корея с Китай, който е най-големият й търговски сътрудник, се сви с към 80 % предходната година и по-късно още веднъж спадна с две трети през първите девет месеца на тази година. Според оценки на държавното управление на Южна Корея предходната година стопанската система на КНДР е претърпяла най-голямото си стесняване от 1997 година
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР