С приемането на бюджета депутатите одобриха създаване на платежна сметка

...
С приемането на бюджета депутатите одобриха създаване на платежна сметка
Коментари Харесай

Ето кои хора ще могат да теглят без такса от банковата си сметка

С приемането на бюджета депутатите утвърдиха основаване на платежна сметка по съществени интервенции, от която гратис да се теглят и да се получават пари.
„ На 24 юли от Асоциацията на банките разгласиха решение за хора, получаващи минимална заплата по банков път, да няма такси, само че единствено от банкомата на банката, която е издала картата. Има неясноти при гласуването за всички трудови хонорари по банков път.

До 1 септември ще би трябвало да се прецизират някои неща “, разяснява финансовият анализатор Деян Василев пред Bulgaria ON AIR.

„ Трябва да изсветляваме стопанската система, за всички ли хора да са безвъзмездни – безразсъдно е, това са частни сдружения, има дотации за дадени групи хора, това не беше премислено. Непрактично е да се следи паричния поток – банките би трябвало да стават служители на реда – „ хоп тук влязоха 2 лева от някъде и би трябвало да платиш такса “, даде образец финансовият анализатор.

Той уточни, че задачата на базовата сметка е таксите да са рационални. Негова инспекция е посочила, че банките към момента не са наясно за разпоредбите за въвеждане на такава базова сметка, упованията му са да има предели по месечните обороти в нея.

„ Ще завоюват банките, които излязат намерено – премислят услугите и дават по-голяма досегаемост. Може би пенсии, обществени помощи, стипендии – да са в такива базови сметки. Ако получаваш 800 лева и таксата е 30-40 лева – това е голяма сума. Първоначалната концепция на европейската инструкция е ориентирана към обществено слабите “, съобщи Деян Василев.
Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР