С пресконференция на депутати, кандидат-депутати и общински съветници коалицията ПП-ДБ“

...
С пресконференция на депутати, кандидат-депутати и общински съветници коалицията ПП-ДБ“
Коментари Харесай

ПП-ДБ във Варна искат оставка на кмета като реванш за арх. Бузев

С конференция на депутати, кандидат-депутати и общински съветници обединението „ ПП-ДБ “ във Варна изиска оставката на кмета Иван Портних.

Васко Василев, водач на ДСБ – Варна, с неприкрита наслада изясни този акт като политически. На въпрос за какво оставката е поискана единствено ден, откакто кметът е настоял за напускането на основния проектант Виктор Бузев, той отговори, че за „ Промяната “ и „ ДеБъ “ сходни дейности не са нови, а неведнъж употребявани през годините.

„ Основната причина е градоустройството и инфраструктурата, само че чашата преля след наводнението в кв. “Бриз “. Презастрояването там е тематика, която от 8 – 9 година е на дневен ред при нас “, обоснова се Васко Василев.

Той добави, че неведнъж е желана и оставката на арх. Бузев, само че след сряда изненадващо е пристигнал моментът да се търси сметка и на кмета Иван Портних за ръководството на града.

Възникна обаче въпросът дали брифингът на „ ПП-ДБ “ не се явява отбрана на арх. Бузев и нужен за „ Промяната “ тип реванш и/или „ отвличащ маньовър “ след разкритията за противозаконни бараки на Златни пясъци и завладени над 2 дка държавни парцели за лятна тераса на ресторант „ Хоризонт “.

„ Моля, когато създадат конференция в общината да кажат какъв брой заповеди има издадени за срутване на бараки на Златни пясъци? А на Св. Константин има ли бараки? Общината дава отговор за слагането им “, финтира с въпроси и с малко отговори Василев тематиката за завладения от противозаконни постройки курорт и ориста на основния проектант.

Но и дума не обели за ресторант „ Хоризонт “, заел 2 декара зелени площи в Морската градина.

Дори „ обтекаемо “ заключи каква е визията на обединението за европейския (някога) курорт: „ Позицията ни за бараките на Златните е като на всички жители. Да се извърши законът! Да се види и какво става в Св. Константин “. “

Дойде ред и на някогашния регионален шеф Благомир Коцев (кандидат-депутат на 2 април от „ ПП-ДБ) да отговори до каква степен е правилно е да се прави на еколог и бранител на Морската градина, а през това време фамилното му заведение (именно ресторант „ Хоризонт “ – бел.ред.) да се разгръща на държавни парцели и години наред да апелира заповедите за възбрана на коли в Морската градина, в негов персонален и бизнес интерес.

„ Искате ли да отидем дружно там и да видите, че достъпът в действителност е спрян – подкани Коцев. – На паркинг на 50 м от бул. „ Княз Борис “ има бариери, които не позволяват коли. Не съм обжалвал – делото за достъпа е завършило в съда. Но в миналото община Варна е дала позволение да има паркинг там, вижте кой е дал разрешение и кой е застроил. Така е, с едната ръка се прави едно, с другата се прави друго. А Морската градина е осакатена откъм инфраструктура още преди години. “

За двата декара завладени поляни от ресторант „ Хоризонт “ в Морската градина той призна и даже се оплака: „ Познато е, постоянно политици излизат и дават присъди по тв приемника. Има позволение, само че най-вероятно е с „ недостатък “, с цел да мога да бъда нападнат като политическа персона от опозиционна партия. Прокурор в този момент апелира акта, публикуван от община Варна, само че съдът е този, който ще реши всичко. “

Тук се намеси доцент Антон Тонев, завършил конференцията, без значение от появилите се куп неуместни въпроси към обединението „ ПП-ДБ “ точно по тематиката, по която и през днешния ден се опит(в)а да извлече политически дял на гърба на варненци.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР