С премиерата на концептуалната разработка Ariya на Автосалон Токио 2019, Nissan ни

...
С премиерата на концептуалната
разработка Ariya на Автосалон Токио 2019, Nissan
ни
Коментари Харесай

Автосалон Токио 2019: Nissan представя електромобила Ariya Concept

С премиерата на концептуалната разработка Ariya на Автосалон Токио 2019, Nissan ни дава опция да надникнем в съвсем близкото бъдеще на марката и по-точно върху проектите й за лансирането на изцяло нов и напълно електрически SUV модел.

За Ariya Concept от Nissan разясняват, че обещава мощно ускоряване, набор високотехнологични и потвърдили се на пазара системи за повишение на безопасността и асистиране на управлението, умна система за задвижване на четирите колела, луксозен и необятен интериор с елегантно и изчистено оформление на предното табло, бордова система с опция за обновяване по въздуха, внушителни 21-цолови алуминиеви джанти и други.



Nissan Ariya Concept, който е с съществени габарити дължина 4600 мм, широчина 1920 мм и височина 1630 мм, е оборудвана също по този начин и със системата ProPILOT 2.0, която надгражда предшественика си, като е в положение да работи дружно с навигационната система на автомобила и да предложи движение спрямо в началото открит маршрут. Веднъж задействана на автомагистрала, системата е в положение да асиситра управлението в няколко ленти, като подпомага маневрирането по време на смяна на лентите и изпреварването.

В същото време, ProPILOT 2.0 дава независимост на водача да отдели ръцете си от кормилото при движение в една лента, само че непрекъснато следи дали вниманието на шофьора продължава да бъде концентрирано върху пътя. При липса на съответна реакция от негова страна, системата може автоматично да понижи скоростта до пълно спиране и да задейства аварийните светлини. В крайни случаи, ProPILOT 2.0 може да изпрати и SOS сигнал до контактен център.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР