С премиера и турнета в 13 града екипът на Музикално-драматичния

...
С премиера и турнета в 13 града екипът на Музикално-драматичния
Коментари Харесай

Слуга на двама господари играят във Велико Търново

С премиера и турнета в 13 града екипът на Музикално-драматичния спектакъл " Константин Кисимов " във Велико Търново стартира новия креативен сезон. През септември артистите ще гостуват на подиуми в цялата страна с три концерта и едно трагично заглавие, научи ДУМА от Златина Димитрова, помощник връзки с обществеността.
Първият премиерен театър за сезона е комедията " Слуга на двама господари " на Карло Голдони. Той ще бъде показан пред публиката на 12 септември от 19 ч. в огромната зала на МДТ. Комедията ще придвижи феновете в 60-те години на XX век в цветната Южна Италия и ще предложи същински карнавал от облици, доста музика, песни и танци.
Творческата концепция е на известния режисьор Димитър Шарков, който е създател и на театралната версия на пиесата. Сценографията и костюмите са на художничката Антоанета Костова. Хореографията е на Катя Богданова, а асистент режисьор е Румяна Атанасова. В комедията вземат участие актьорите Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова и Стефка Златкова дружно с балета на МДТ " Константин Кисимов ".
В четири града - Пловдив, Велинград, Севлиево и Павликени, ще бъде показан през септември концертът " Дихание " с присъединяване на Орлин Горанов, солисти и оркестъра на Великотърновския спектакъл.
Концертът " Мюзикъл и рок " на музикантите от " Б.Т.Р. " и артистите от МДТ " Константин Кисимов " ще раздруса откритите подиуми в Бургас и Ямбол. На 13 октомври в зала 1 на НДК " Б.Т.Р. " ще означи 30-годишнината на групата с величествен концерт, в който ще взе участие и симфоничният оркестър на Великотърновския спектакъл. За първи път феновете на " Б.Т.Р. " ще чуят песните от 30-годишната история на бандата в нови аранжименти, приспособени за рок група и симфоничен оркестър.
Със своя нов креативен план - концерта " Вечерта на мюзикъла ", с присъединяване на звездния дует на Дони и Нети, екипът на театъра ще изненада публиката в Хасково и Сливен. На концертите музикалното семейство ще излезе на сцената дружно с хора и новосъздадената джаз групировка на театъра, а диригентка е Яница Първанова. В програмата вземат участие и солистите на МДТ Пламен Кумпиков и Кристина Стоименова.
През септември феновете на изкуството в пет града - Бургас, Ловеч, Своге, Мездра и Луковит, ще приветстват спектакъла " Не сме от тях " по разказите на Чудомир. С него артистите от трагичния състав на МДТ завоюваха премията " Комедиен шлагер на сезона " на Чудомировите празници в Казанлък.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР