С представянето на Lamborghini Urus SE, първият plug-in хибрид от

...
С представянето на Lamborghini Urus SE, първият plug-in хибрид от
Коментари Харесай

Големият „кораб“ Lamborghini Urus SE - видео

С представянето на Lamborghini Urus SE, първият plug-in хибрид от серията Urus, стартира нова глава за Automobili Lamborghini. С нов дизайн, усъвършенствана аеродинамика, нова бордова технология и хибридно задвижване с 800 к.с., версията PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) изпреварва Urus S във връзка с комфорт, продуктивност, успеваемост и излъчвания.

Благодарение на двете си „ сърца “, топлинното двг и електрическото, Urus SE реализира оптимален въртящ миг и продуктивност. Това значи, че Urus SE заема неповторимо място в своя сегмент и в това време понижава излъчванията с до 80 %, съгласно производителя.

„ С Urus постигнахме смяна на парадигмата в света на SUV и открихме нов сегмент “ - изяснява Стефан Винкелман, ръководител и основен изпълнителен шеф на Automobili Lamborghini - „ Оттогава Urus се трансформира в бестселър на нашата марка. С него Lamborghini съумя да завоюва нови клиенти и да укрепи позицията си на най-важните пазари. С Urus SE в този момент вършим още една стъпка към бъдещето, в сходство с нашата тактика на Direzione Cor Tauri “



„ Ние вървим напред към електрификацията на продуктовата гама и по този метод към декарбонизацията, която стартира с представянето на супер спортния автомобил Revuelto през март 2023 година “, продължи Стефан Винкелман.

Ревизираният четирилитров, V8 с битурбо зареждане работи в синергия с електрическото задвижване. Той развива мощ от 456 кВт/620 к.с. и задвижващ миг от 800 Нютон метра и е смесен с електрическо задвижване със 141 кВт/192 к.с. и 483 Нютон метра въртящ миг. Системата развива обща мощ от 588 кВт/800 к.с.

Литиево-йонната батерия 25,9 кВтч е ситуирана под товарния под и над диференциала на задния мост с електронно ръководство. Синхронният електродвигател с непрекъснат магнит, който се намира в корпуса на осемстепенната автоматизирана скоростна кутия, поддържа V8, само че също по този начин работи и като тягов детайл. Това прави Urus SE изцяло електромобил със задвижване на всички колела, който може да измине повече от 60 километра в EV режим.

Предлагат се два нови цвята: Arancio Egon (оранжев) в композиция с интериор в Arancio Apodis (оранжев) и Bianco Sapphirus (бял) с интериор в Terra Kedros (теракота). Има 47 цветови комбинации и четири типа бродерии (шевове Q-Citura), от които да избирате за интериора. Програмата Ad Personam предлага спомагателни варианти за персонализиране, с които притежателите могат да създадат своя Urus SE неповторим.

Колата към момента не се продава и не е предходна хомологация. Окончателната цена ще бъде оповестена на по-късна дата, сподели производителят. За съпоставяне: Urus S моделна година 2023 стартира от 260 000 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР