С предпоставянето да са опозиция на всяка цена, без изобщо

...
С предпоставянето да са опозиция на всяка цена, без изобщо
Коментари Харесай

Митов: ПП-ДБ се превърнаха в опозиция на европейския дневен ред на Бъргария

С предпоставянето да са съпротива непременно, без въобще да са извършени диалози за управническите цели, ПП-ДБ се трансфораха в съпротива на европейския и атлантическия дневен ред на България.

Такава позиция изрази пред бТВ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов, заместник-председател на партията.

„ ПП-ДБ се оповестиха за съпротива преди въобще да има на какво да са съпротива, отхвърлиха диалог с неправилни причини “, установи той.

По думите му, сходно държание демонстрира недоумение на демокрацията.

„ Когато имаш съразмерно посланичество – такова, каквото са ти отредили жителите, отчиташ го и по-късно и започваш диалог по цели, с цел да реализираш личната си стратегия “, означи Митов.

Той акцентира, че ГЕРБ са протегнали ръка за подобен диалог, надявали са се, че ПП-ДБ ще седнат на масата за договаряния, по тази причина са ги поканили още на идващия ден след изборите.

По думите му, точно тъй като желаят проевропейско ръководство, в предходния парламент ГЕРБ са отстъпили на втората политическа мощ в лицето па Политическа партия да сформира държавно управление и са дали поддръжка – нещо което в този момент ПП-ДБ отхвърлиха на спечелилия в изборите, отхвърляйки шанса за такова проевропейско държавно управление.

Депутатът уточни, че вместо това ПП-ДБ са влезнали в колаборация с „ Възраждане “ и че при две от гласуванията в пленарната зала (за оставките на ръководителя на Агенцията за обществените предприятия и на един от заместник-председателите на КФН) даже са реагирали на подаваните от Костадин Костадинов знаци по какъв начин да гласоподават.

„ Костадинов си ги изкомандва с палец надолу “, разясни заместник-председателят на ГЕРБ, като подсети, че през днешния ден пристигна оферта от Костадин Костадинов за третия мандат – към ПП-ДБ.

На фона на внушенията от страна на ПП-ДБ за тесни връзки сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, Митов акцентира, че Лена Бориславова е тази, която през днешния ден се е обърнала към Движение за права и свободи – заявявайки, че единственият рационален ход на Делян Пеевски е да разцепи своята парламентарна група, с което да направи ПП-ДБ втора мощ в Народно събрание и по този начин те да получат втория мандат.

„ Това ми наподобява доста на проправяне на пътя към ръководство, което не е проевропейско “, сподели още депутатът.

Той добави, че и в Брюксел, и във Вашингтон към този момент си дават сметка какво се случвало от самото начало и че ПП-ДБ са тези, които пречат за съставянето на проевропейско и проатлантическо държавно управление.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР