С предложената нова Конституция и с искането за свикване на

...
С предложената нова Конституция и с искането за свикване на
Коментари Харесай

Адв. Надежда Йорданова: С предложената Конституция ГЕРБ осигурява на Борисов авариен изход

С препоръчаната нова Конституция и с настояването за привикване на Велико национално заседание ГЕРБ се пробва да обезпечи спешен излаз на Борисов. Това сподели пред БНР юристът Надежда Йорданова, член на Изпълнителния съвет на „ Да, България “.
„ Това значи той да се изтегли почтено от политическата сцена. Да махне схизмата, че не е изкарал нито един мандат заради неодобрение на обществото, а да каже – аз правя отстъпка от политическата сцена, с цел да защитя по-висша цел. Но това те го вършат на чудовищна цена “, разяснява Йорданова в предаването „ Преди всички “.

Като едно от рисковите оферти Надежда Йорданова открои правото на законодателна самодейност на прокурорската гилдия.

„ Когато дадеш законодателната самодейност на репресивния орган, който повдига и поддържа обвиняването, това е на една крачка от терора. Не може този, който постанова репресията в една страна, да предлага и разпоредбите, по които да се случва това “, посочи юристът.

Вътрешна македонска революционна организация се пробва да вкара „ политическа ирония в тази обстановка “, счита Надежда Йорданова.

„ От правна позиция най-добре е процесът да спре до тук. Надявам се да не се съберат 120 или 121 депутати, които да се подпишат на тази стена на срама. От правна позиция това е стена на срама “, разяснява Йорданова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР