С празник на поезията и музиката културната общественост в Мездра

...
С празник на поезията и музиката културната общественост в Мездра
Коментари Харесай

Празник на поезията и музиката организират в Мездра

С празник на поезията и музиката културната общност в Мездра ще означи Деня на поезията в България и International Music Day, празнуван в международен мащаб от 1975 година насам по самодейност на UNESCO, оповестиха от общината.
Събитието ще се състои през днешния ден от 17.30 часа в Археологически комплекс „ Калето “, а уредник е Литературен клуб „ Христо Ботев “ при Народно читалище „ Просвета 1925 “.
Специален посетител реализатор на литературно-музикалния празник ще бъде оперната певица Маргарита Дамянова. Тя е родена във Враца. Завършила е магистратура по оперно пеене в Държавната музикална академия „ Панчо Владигеров”, в класа на проф. Ирена Бръмбарова (2006 г.). От 2008 година е солист в Софийската опера, мецосопрано. Участва в постановки като „ Манон Леско”, „ Сестра Анжелика”, „ Косара”, „ Шегобишко на острова на чудесата” и други
При неприятно време културната демонстрация ще се състои в Заседателната зала на Община Мездра на четвъртия етаж в постройката на Общинската администрация (Съвета), ул. „ Христо Ботев “ №27.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР