Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу италианеца Яник Синер

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза срещу италианеца Яник Синер
Коментари Харесай

Григор Димитров - Яник Синер 2:6, 4:6, 1:0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза против италианеца Яник Синер в мач от четвъртфиналите на " Ролан Гарос ". 

Това е първият случай, в който хасковлията достига до тази фаза на втория за годината шампионат от Големия шлем.

Димитров и Синер ще излязат на корта във френската столица около 16:00 часа през днешния ден.

Начало на програмата дават Коко Гоф и Онс Жабер, а след 13:30 една против друга ще се изправят Ига Швьонтек и Маркета Вондроушова, а по-късно ще пристигна време за конфликта сред първите ракети на България и Италия.

До момента Димитров и Синер са играли един против различен четири пъти, като салдото е 3-1 в интерес на първенеца от Aустрелиън Оупън. Българинът обаче завоюва единствения им дуел на клей досега. Това се случи на осминафинала в Рим през 2020 година, където Димитров надви с 4-6, 6-4, 6-4.

В дуел от вечерната сесия един против различен се изправят Карлос Алкарас и Стефанос Циципас. Победителят от този дуел ще бъде съперникът на спечелилия мача сред Димитров и Синер на полуфиналите.
 Великолепен Григор Димитров още веднъж пречупи Хуркач и се класира за 1/4-финалите на
Великолепен Григор Димитров още веднъж пречупи Хуркач и се класира за 1/4-финалите на " Ролан Гарос "

Българинът се наложи в три сета
Сортирай

преди 6 минути
Гришо отрази нова точка за пробив!
1:0 - Световният №2 още веднъж доближи до точка за пробив при 30:40, само че още веднъж сервисът оказа помощ на Григор, с цел да изравни, а по-късно и да поведе. Италианецът още веднъж изравни, само че последваха нови две точки за българина, които му носят и първия гейм в третия сет.

Последно обновяване в 17:30 ч. на 04.06

преди 15 минути
Сет за Синер!
4:6 - Синер не остави особени благоприятни условия и тук на Григор да направи освен това от това да вземе една-единствена точка.

преди 19 минути

4:5 - И още веднъж се стигна до 40 равни. Бекхендът на Григор явно не работи през днешния ден, а Синер, забелязвайки това нападна непрекъснато точно бекхенда на Димитров. Слава богу сервисът на българския тенисист действа чудесно в последните геймове и до пробив не се стига.

Последно обновяване в 17:17 ч. на 04.06

преди 23 минути

3:5 - Лесен гейм за Синер, извоюван на нула.

преди 26 минути
Гришо отрази опция за пробив!
3:4 - Стигна се до 30 равни след двойна неточност на Димитров, а по-късно и мрежата се намеси, с което се стигна до нова опция за пробив за Синер. Великолепните бекхенди на Григор обаче направиха по този начин, че да му оказват помощ да избави точката за пробив. Последва добър начален удар, който му донесе и преимуществото, а по-късно Синер сгреши и по този начин разликата от един пробив се резервира.
 Снимка 668005
Източник:

Последно обновяване в 17:12 ч. на 04.06

преди 32 минути

2:4 - Гришо завоюва първата точка за 0:15, а Синер трябваше много да се потруди, с цел да завоюва идващото разиграване. Българинът рискуваше оптимално, само че италианецът в действителност показва отлична игра и завоюва гейма на 30.

преди 38 минути

2:3 - Това беше един от най-хубавите сервис геймове за Гришо от доста време насам. Той поведе с 30:0, а Синер завоюва единствено идната точка преди Григор да завоюва гейма си на 15.

преди 42 минути

1:3 - Този път Гришо се опита да бъде нападателен и да сложи напрегнат италианския тенисист. Успяваше да влезе в разиграванията, а и се опитваше да рискува за да откри метод да притисне Синер. Това докара резултата до 40 равни. Италианският тенисист обаче отговори с първия си ас в дуела, а по-късно последва и втори.

Последно обновяване в 16:58 ч. на 04.06

преди 48 минути

1:2 - Страшно сложни мигове за Гришо, в които въпреки всичко хасковлията сподели, че желае да се бори. Световният №2 поведе с 0:30, само че въпреки всичко българинът съумя да докара нещата до 40:30 с помощта на сервиса си. Още един свръхестествен сервис и неточност на Синер и точката е на негова сметка.

Последно обновяване в 16:48 ч. на 04.06

преди 51 минути

0:2 - Прекалено доста неточности от ракетата на Димитров, който сега наподобява не знае какво да предприеме, с цел да разбалансира Синер.

преди 55 минути
Пробив за италианеца!
0:1 - Гришо още веднъж изпита усложнения в сервис гейма си и се стигна до 15:30. Ас за българина направи резултата 30 равни. Но международният №2 още веднъж доближи до точка за пробив, която осъществя със страховит ретур уинър.

Последно обновяване в 16:41 ч. на 04.06

преди 1 час
Сет за Синер!
2:6 - Синер превключи на високи обороти небрежно поведе с 40:0. При идващото разиграване сгреши една къса топка, с което резултата стана 40:15, само че не остави шансове на Димитров да мечтае за освен това.

Последно обновяване в 16:42 ч. на 04.06

преди 1 час

2:5 - Григор най-сетне завоюва сервис гейма си и ще принуди Яник Синер да сервира за сета. Лошата вест е, че той ще го направи с нов комплект топки.

преди 1 час

1:5 - Лесен гейм за италианския тенисист, който към този момент води с 1:5, печелейки гейма си на нула.
 Снимка 667995
Източник:

Последно обновяване в 16:32 ч. на 04.06

преди 1 час
Нов пробив за Синер!
1:4 - Геймът потегли извънредно неприятно за нашия тенисист и резултата стана 0:40 след необикновен минаващ удар. Гришо обаче се събра, резервира необикновено хладнокръвие и изравни точките. Синер позволи непредизвикана неточност, изкарвайки топката в навън, само че при идващите две разигравания хасковлията сгреши, с което международният №2 доближи до нова точка за пробив. Нов форхенд в мрежата обаче прави резултата 1:4

Последно обновяване в 16:25 ч. на 04.06

преди 1 час

1:3 - Синер затвърждава елементарно пробива си на 15.

преди 1 час
Пробив за Синер!
1:2 - В гейма на Григор се стигна до 30:30, а по-късно нашето момче позволи привидно обикновена неточност, с което Синер доближи до точка за пробив. При идната точка обаче топката на италианския тенисист излетя в навън. При идващите разигравания международният №2 подвигна съществено оборотите и се стигна до пробив за него, с което повежда с 1:2.

Последно обновяване в 16:14 ч. на 04.06

преди 1 час

1:1 - Още в самото начало на срещата Гришо впечатли с феноменална точка за 15 равни. Следващата точка бе за Синер, само че италианецът позволи провокирана неточност, с което точките станаха 30:30. Все отново относително елементарен гейм за международния №2, извоюван на 30.

Последно обновяване в 16:07 ч. на 04.06

преди 1 час

1:0 - Добро начало за българина! Григор открива сметката си с гейм на нула.

Последно обновяване в 16:07 ч. на 04.06

преди 1 час
Григор ще сервира в първия гейм!
Двата към този момент са на корта, а Яник Синер завоюва жребия и избра да посреща.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР