С празничен концерт в Народния театър Иван Вазов България официално

...
С празничен концерт в Народния театър Иван Вазов България официално
Коментари Харесай

С концерт в Народния театър България открива председателството на Съвета на ЕС

С празничен концерт в Народния спектакъл " Иван Вазов " България публично открива през днешния ден председателството на Съвета на Европейския съюз. За церемонията в София идват водачите на Съвета на Евросъюза - Доналд Туск, и на европарламента Антонио Таяни, както и всички членове на Еврокомисията, отпред с Жан-Клод Юнкер.

Изпълнения на достоверни фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, национални танци и фолклорни ритми със модерно звучене са включени в културната стратегия на церемонията по откриването на българското европредседателство. Тя ще се състои от 19:30 до 20:30 часа в Народния спектакъл " Иван Вазов ".

Церемонията ще бъде открита с осъществяване на химна на страната от детския хор на Българското национално радио. Следват встъпителни думи от министъра за българското председателство Лиляна Павлова и речи на президента на Румен Радев, Антонио Таяни, Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и премиера Бойко Борисов. След панела с речите детският хор ще извърши и химна на Европейски Съюз.

В културната стратегия са включени осъществявания на камерния отбор " Йоан Кукузел-Ангелогласния ", вокалната акапелна групировка " Ева квартет ", Стоян Янкулов и отбор " Чинари ", Националния фолклорен отбор " Българе ", инструменталната групировка " Булгара " и дуета Крис и Велин.

В петък ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с премиера Бойко Борисов и с президента Румен Радев. В НДК ще се проведат срещи сред еврокомисарите и българските министри, както и взаимна конференция на Юнкер и Борисов.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (50)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР