С портфейл от над 2 155 млн. лева към края

...
С портфейл от над 2 155 млн. лева към края
Коментари Харесай

Новите жилищни кредити на Банка ДСК са с още по-добри параметри и улеснена процедура за кандидатстване

С портфейл от над 2 155 млн. лв. към края на 2018 година, Банка ДСК е обичаен водач в жилищното и ипотечно кредитиране на българския пазар, с стабилно показване и високи стандарти в обслужването. С водачеството си в сегмента „ Банкиране на дребно “ и персоналното отношение към клиентите, в портфейла ѝ се обслужват 1/5 от жилищните и ипотечни заеми на банковия пазар, а след обединяването с Експресбанк през 2020 година, пазарният дял на банката ще надвиши 25%.

Към края на 2018 година Банка ДСК бележи растеж с 11% на годишна база на общия размер жилищни и ипотечни заеми. Преобладаващият дял от новите заеми е за покупка на жилищен парцел, при междинен размер на заема от над 100 000 лв. и междинен период на погашение 24 години. Разполагайки с най-развитата клонова мрежа oт над 330 поделения в цялата страна, банката обезпечава високо равнище на обслужване посредством самостоятелен метод и цялостна гама от банкови артикули и услуги, съобразени с потребностите на клиентите.

С новите условия на банката потребителите могат да аплайват за жилищен заем от Банка ДСК за покупка на парцел при по-ниски променливи лихвени проценти в лв., които са в диапазон от 2,80% до 4,29% и са съобразени с самостоятелния профил на всеки клиент, параметрите на заема и употребени други артикули и услуги, предлагани от финансовата институция. Посочените лихви са използвани при прилагане на стратегия „ ДСК Уют плюс “, която включва ежемесечен превод на работна заплата или кредитен оборот, или пенсия и прилагане на платежен пакет „ ДСК Pay+ “*.

В допълнение банката дава и следните преимущества в облекчение на бъдещите си клиенти - издаване на ипотечен документ за размер на заем, правене на предварителна оценка на парцела преди процедурата по кандидатстване, избор сред изменчив и закрепен лихвен % за първите 3 или 5 години от периода на заема, улеснена и бърза процедура по утвърждение, обезпечена нотификация за клиента посредством SMS при направена оценка и утвърден заем, опция за опазване на час за консултация в определен офис на банката през ДСК Директ или през https://dskbank.bg/.

На интерактивни устройства в зоните за самообслужване във високотехнологичните офиси на банката в „ Сердика център “ и The Mall в София, както и в Икономически университет – Варна, е наличен кредитен калкулатор, с който потребителите могат да получат предварителна информация за погасителна вноска и да изпратят онлайн питане до банката.

Повече информация за жилищните и ипотечни заеми на Банка ДСК и самостоятелните условия по тях може да бъде открита на https://dskbank.bg/, във всеки офис на банката и посредством позвъняване на профилирания център за съвещания на клиенти на тел. 0700 11 375.

*Представителен образец:

ГПР при самостоятелен лихвен %, определен за задачите на образеца: 3.46%
При заем от 100 000 лв. за период от 30 години и изменчив лихвен % 3.29% (референтен лихвен % + надбавка) с употребена лихвена отстъпка при постъпление на работна заплата/кредитен оборот/пенсия и прилагане на Пакет „ ДСК Pay+ “. Месечна вноска по заема – 437,40 лева; брой погасителни вноски – 360; обща дължима сума – 159 491,87 лв. (включени са следните такси: такса за оценка на парцела, такса за разглеждане на искане и одобрение на заем, такса за деяние по правене и регистриране на законна ипотека и такса при прилагане на пакет „ ДСК Pay+ “). Необходимо е подписване на застраховка на парцела, признат за поръчителство. Този разход става част от ГПР, когато стане прочут на банката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР