С попълването на състава на ЦИК тя няма да стане

...
С попълването на състава на ЦИК тя няма да стане
Коментари Харесай

Карадайъ захапа ГЕРБ за ЦИК

С попълването на състава на ЦИК тя няма да стане по-законна. Отсега ГЕРБ основава предпоставки за парламентарна рецесия след изборите. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от парламентарната естрада в декларация от името на Движение за права и свободи.

Със систематичното неуважение на Конституцията и законите на страната от ГЕРБ не се санира противозаконният състав на ЦИК, съобщи водачът на Движение за права и свободи.

С негласуването на оставката на Цвета Караянчева не се санират противозаконните дейности и бездействия на ръководителя на Народното събрание. Без нито мотив по показаните претекстове за желаната оставка на ръководителя на Народно събрание, с приемането на откровената неистина че е осъществена инспекция на документи които и до през днешния ден не са ни предсравени, сподели Карадайъ.

Все още не е прегледан сигнала за несъответственост на член на ЦИК от органа по избора- Народното събрание, а не коя да е комисия на Народно събрание. Това слага посд подозрение законността на състава на ЦИК и легитимността на нейните решения. Политическата оценка на това решение се заключава в неистина, безочливост надменност, акцентира водачът на Движение за права и свободи.

Дотук се стига когато някой се самозабрави. 11 години ГЕРБ употребяват силата като мотив и не обръщат внимание на силата на причините, добави той. По думите му ГЕРБ имат късмет да смъкват подозрението за противозаконни избори за нов парламент.

Според Карадайъ ГЕРБ могат да преведат в сходство състава на ЦИК и да смъкват доверието в Караянчева като ръководител на Народното събрание.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР