С понижение в котировките стартира седмицата за петролните фючърси на

...
С понижение в котировките стартира седмицата за петролните фючърси на
Коментари Харесай

Котировките на петрола се понижиха в началото на седмицата

С намаляване в котировките започва седмицата за петролните фючърси на фона на предстоящи нови макроикономически данни от Съединени американски щати и Китай, въпреки че оповестените съкращения на добива от Саудитска Араби и Русия оказват ценова поддръжка на суровината, съобщи Ройтерс.

Цената на петрола вид Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се намали 51 цента или 0,7 на 100 до 77,96 $ за барел в азиатската търговия.

Котировките на американския лек недопечен нефт поевтиняха с 52 цента или 0,7 на 100 до 73,34 $ за барел.

През миналата седмица цените на петрола набъбнаха с повече от 4 на 100, с цел да доближат най-високите си стойности от май, повишавайки се за втора поредна седмица, откакто най-големите експортьори на нефт в света Саудитска Арабия и Русия дадоха обещание да задълбочат съкращенията на доставките през август. Рияд ще удължи намаляването на производството си от 1 милион барела дневно и през август, а Москва ще понижи износа на недопечен нефт с 500 хиляди барела на ден, като вместо да понижи добива, Русия ще употребява суровия нефт, с цел да създава повече гориво, с цел да отговори на вътрешното търсене, сподели държавен източник, представен от Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР