С помощта на квантов компютър и невронна мрежа изследователите успяха

...
С помощта на квантов компютър и невронна мрежа изследователите успяха
Коментари Харесай

Какво има в черната дупка: имат ли отговор физиците?

С помощта на квантов компютър и невронна мрежа откривателите съумяха отчасти да „ надникнат “ в галактическо страшилище.

За да схванат какво може да има вътре в черна дупка и какви процеси протичат там, физиците употребяват квантово пресмятане и машинно образование. Какво са съумели да схванат?

Физик от Университета в Мичиган употребява квантово пресмятане и машинно образование, с цел да разбере по-добре концепцията, наречена холографска дуалност, която е в основата на нашето схващане за това, какво се случва в черните дупки.
Учените преброиха 40 квинтилиона черни дупки във Вселената
Италиански и английски учени, употребявайки нов научен метод, са съумели да създадат безапелационни калкулации на количеството елементарна...
Прочети повече
Холографската дуалност е математическа догадка, която свързва теорията на частиците и техните взаимоотношения с теорията на гравитацията. Тази догадка допуска, че теорията на гравитацията и теорията на частиците са математически еквивалентни: това, което се случва математически в теорията на гравитацията, се случва в теорията на частиците и назад.

Двете теории разказват разнообразни измерения, само че броят на измеренията, които разказват, се разграничава с единица. Например вътре в черна дупка гравитацията съществува в три измерения, до момента в който теорията на частиците разказва процеси в две измерения, представяйки процеси в плосък диск.

За да си визиите това, помислете още веднъж за черна дупка, която изкривява пространство-времето заради голямата си маса. Гравитацията на черна дупка, която съществува в три измерения, е математически обвързвана с частиците, движещи се над нея, в две измерения. Следователно черната дупка съществува в триизмерно пространство, само че ние я виждаме като двуизмерна проекция с помощта на частиците.

Някои учени теоретизират, че цялата ни Вселена е холографска проекция на частици и това схващане би могло да се разкрие на физиците от квантовата гравитация, в случай че се появят някакви безапелационни научни доказателства.
Паралелни вселени изясняват дребната маса на Хигс бозона
Физици от Франция и Швейцария предложиха различен модел на образуването на Вселената, обяснявайки по едно и също време няколко несъответстви...
Прочети повече
В ново изследване физиците решили да изучат холографската дуалност благодарение на квантови калкулации и надълбоко образование, с цел да намерят най-ниското енергийно положение в моделите на квантовата матрица. За проучването създателите употребявали два матрични модела, които са задоволително елементарни, с цел да бъдат решени с обичайни способи, само че имат всички характерности на по-сложните матрични модели, употребявани за разказване на черни дупки посредством холографска дуалност.

Тези матрични модели са обекти в теорията на струните, в които частиците са показани от едномерни струни. Когато откривателите вземат решение матрични модели като този, те се пробват да намерят съответна настройка от частици в система, която съставлява най-ниското енергийно положение на системата, наречено главно положение. Физиците са посочили, че е допустимо да се откри това главно положение благодарение на два разнообразни метода.

Резултатите от работата демонстрират значим ориентир за бъдещи проучвания, провеждани благодарение на логаритми за квантово и машинно образование. Учените могат да ги употребяват за проучване на квантовата гравитация благодарение на концепцията за холографска дуалност.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР