С помощта на изкуствен интелект изследователи на Siemens разработиха двурък

...
С помощта на изкуствен интелект изследователи на Siemens разработиха двурък
Коментари Харесай

Siemens предлага революция на автономните роботи

С помощта на изкуствен интелект откриватели на Siemens създадоха двурък робот, който може да създава артикули, без да е нужно да бъде авансово програмиран за това. Препращайки към бъдещето на автоматизирано произвеждане, ръцете на робота независимо разделят дилемите и работят в синхрон.

Когато едната ръка на робота закрепва част върху поточната релсата, се чува тракване. Ръката се отдръпва и взема различен съставен елемент, само че този път го предава на втората ръка, с цел да реализира допустимо най-хубаво позициониране. Двата „ крайника ” координират придвижването си, с цел да сглобят контролния модул. Роботизираната система, създадена от изследователското звено Корпоративни технологии на Siemens, е основен детайл от бъдещето на производството – бъдеще, в което цели заводи ще се ръководят сами.

Да създадем производството на дребни партиди икономично

В прочут смисъл това към този момент е допустимо и в всеобщото произвеждане, както бе демонстрирано в завода на Siemens в Амберг, Германия. Заводът създава програмируеми контролери Simatic при 75% автоматизация и 99,99885% качество. Тези елементи обаче се създават в огромни партиди. Всяка година 12 млн. контролери Simatic се доставят на над 60 хил. клиенти от целия свят. В резултат на това бъдещето към този момент се е трансформирало в реалност за огромните индустриални размери. Способността да се извършват задания самостоятелно – а не автоматизирано – е тъкмо това, което желаят производителите на по-малки партиди, и тези, които създават голям брой разнообразни модули в отговор на възходящото търсене на персонализирани артикули. Конвенционалната автоматизация обаче към момента не е печеливша на равнище малко количество.

Екип на Корпоративни технологии, управителен от Кай Вурм и Георг декор Вихерт, съумя да позволи този проблем. „ Нашият двурък образован първообраз демонстрира, че икономичното произвеждане на дребни партиди е допустимо ”, споделя Вурм. „ В бъдеще няма да има потребност роботите да бъдат скъпо програмирани с времеемки страници от кодове, които им задават закрепена процедура за сглобяване. Ще би трябвало единствено да дефинираме задачата, след което системата ще трансформира спецификациите в стратегия. ”
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР