С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, който

...
С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, който
Коментари Харесай

Баневи кацнаха на летище София

С полет от Мюнхен на летище София кацна самолетът, който транспортира Евгения Банева. Малко по-късно с полет от Франкфурт кацна и самолетът, пренасящ Николай Банев, съобщи БГНЕС.
Още през вчерашния ден основният прокурор Сотир Цацаров заяви, че профилираната прокуратура ще предприеме незабавни дейности, ново обновено обвиняване, задържане за 72 часа и неотложно искане за непрекъснато задържане.
Припомняме, че на 21 ноември френският апелативен съд в Ница даде единодушието за предаване на съпрузите Баневи на българските управляващи.
Семейство Баневи беше арестувано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските управляващи европейска заповед за арест. Заповедта е по отношение на следствие на приватизацията на девненския цех " Полимери ", укриване на налози, финансови измами и сговор за закононарушения в чужбина.
На 26 октомври зам.-главният прокурор Иван Гешев даде уточнения по случая на ексклузивен брифинг в спецпрокуратурата във връзка инспекции на адреси и разпити на хора за приватизацията на „ Полимери “ АД.
Двамата са задочно упрекнати за длъжностно заграбване, документни измами, данъчни закононарушения и пране на пари. Разследването е почнало преди към два месеца.
Бизнесът на скандално известното с проява на благосъстоянието си семейство е проверяван неведнъж. При инспекция през предходната година в „ Полимери “ министър председателят Борисов съобщи: “Убеден съм, че тези, които са предизвикали този обеден обир ще си получат заслуженото. Искам да успокоя хората в района и самата Варна, тъй като това е екологична бомба, която в случай че не се вземат ограниченията, които взехме, ще аргументи големи екологични последици. Обръщам се и към Зелените, тъй като с изключение на всичко, което вършат, би трябвало да следят и тези процеси. Защото приватизацията, като се изключи че е разбойническа, решението, което е обещано при идващите разпродажби, то е минало през няколко притежателя, е доста забавно. Активите отиват за частниците, а нездравословния боклук и утилизацията остават за данъкоплатеца, добре ли е. Звучи като анекдот, само че е реалност. В момента страната заплаща тока, водата наблюдението “, съобщи премиерът
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР