С покачването на световната температура започва и разтапяне на вечнозамръзналите

...
С покачването на световната температура започва и разтапяне на вечнозамръзналите
Коментари Харесай

Древните вируси - теоретичен страх или реална опасност?

" С покачването на международната температура стартира и разтапяне на вечнозамръзналите елементи на Земята. В тези райони има лед, който е на десетки, стотици, хиляди, даже на милиони години. И в него - доста надълбоко защитени от светлина и от О2, е доста евентуално да има вируси, които не сме срещали досега ". Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на лаборатория в БЕРН доктор Аспарух Илиев.

Думите му бяха във връзка предизвестия на учените, че поради измененията в температурите могат да се завърнат вируси от далечното минало, които да причинят страшни пандемии.

Илиев уточни, че въпросът с така наречен " зомби вирус " от Сибир е по-скоро един научен боязън.
 Нова пандемия идва до 7-8 години
Нова пандемия идва до 7-8 години

От 2003 година били потушени доста пандемии

Той означи, че няколко поручвания от последните години сочат, че вирусите от преди милиони години резервират своята интензивност в тези тежки условия, т.е. могат да заразяват.

Хубавата вест била, че досега не са открити такива, които да заразяват хора.

" Тъй като вирусите са голям свят, който заразява най-разнообразни организми - хората сме единствено една дребна част от тях. До момента антични вируси, които заразяват хората, няма. Но в случай че има, е доста евентуално да бъдат такива, които не сме срещали в живота си ", съобщи специалистът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР