С поглед към бъдещето Варна ще разкрива и индустриална зона,

...
С поглед към бъдещето Варна ще разкрива и индустриална зона,
Коментари Харесай

Варна ще разкрие индустриална зона и тех парк

С взор към бъдещето Варна ще разкрива и индустриална зона, и тех парк. Това стана ясно от думите на кмета Благомир Коцев, след срещата му с министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който през днешния ден е на работно посещаване в морския град.

Целта е развиването на новаторски промишлености, като високи технологии и зелена стопанска система, които с изключение на, че са доста съвременни и търсени в международен мащаб, носят и висока добавена стойност.

Варна, като район, има всички нужни условия, стана ясно още от думите на кмета Коцев. Това са и университетите, от една страна, и човешкия запас, и логистична и транспортна съгласуваност и обезпеченост, като пристанища и летище.

Тех паркът може да се обособи в региона на " Аспарухово ", а индустриалната зона или в терен в община Аксаково (където има терен от близо 3 хиляди декара), или на територията на община Варна - край Тополи и Казашко (където терена, въпреки и дружно с частни парцели, е с величина хиляда декара).

Идеята бе показана и пред посланика на Франция у нас, който изявил интерес, стана ясно още от думите на кмета Коцев.

Варна е един от най-обещаващите региони у нас, добави пък министъра на стопанската система и промишлеността. Целта е да стане един от най-бързо растящите стопански райони у нас, изясни Богдан Богданов.

И той се концентрира върху местоположението на Варна и района, положителната му транспортна съгласуваност със страната. Тука е идеално за развиването на браншове с висока добавена стойност. И сега има такива - примерно в IT-индустрията, които желаеме да надградим, изясни министър Богданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР