С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо

...
С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо
Коментари Харесай

Българската общност в Букурещ отбеляза 175 години от рождението на Христо Ботев

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев българската общественост в Букурещ уважи 175-ата годишнина от рождението на българския народен воин.

Инициативата бе проведена от посолството на България в Румъния, а измежду формалните посетители на събитието бяха регионалният шеф на Русе Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков. Домакинът на събитието дипломат Радко Влайков означи, че Христо Ботев е измежду най-големите персони в родната история.

„ Поколения българи сме закърмени с неговата обич към отечеството и свободата, с това, че би трябвало да жертваш персоналното в името на общото богатство, а Румъния е страната, на която би трябвало да бъдем постоянно признателни, поради опцията тук огромна част от нашите революционери да намерят заслон и да приготвят революцията в България. Има символика в това, че по едно и също време означаваме Богоявление и рождението на поета бунтовник. Това е мотив през актуалната година да бъдем по-оптимистични, само че и по-мобилизирани и да дадем всичко от себе си, с цел да стане животът ни по-добър. “

Събитието с наличието си почетоха още изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева, шефът на СУ „ Христо Ботев “ Теодор Коцев, както и дипломатите от задачата в Букурещ. Пред паметника на Ботев бе строен и почетен часовой от районния клуб „ Ангел Кънчев “ в Русе към Национално сдружение „ Традиция “ Традиция - РУСЕ.

По традиция цветя бяха поднесени и пред бюст-паметника на Апостола на Свободата Васил Левски.

Автор: Калчо Петков






Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР