С поднасяне на цветя на Паметника на спасението беше почетена

...
С поднасяне на цветя на Паметника на спасението беше почетена
Коментари Харесай

Фандъкова поднесе цветя на Паметника на спасението в памет на българи и евреи

С поднасяне на цветя на Паметника на спасението беше почетена паметт а на тези почтени българи , които се опълчиха и не позволиха своите братя и сестри от еврейски генезис да бъдат депортирани към нацистките лагери на гибелта, оповестява БГНЕС.
 БГНЕС
Цветя се поставиха и в памет на 11 343 евреи , депортирани от управляваните от Царство България територии на Северна Гърция, Вардарска Македония и град Пирот.

Отбелязваме 77 години от спасяването на българските евреи.
 БГНЕС
Кметът на София Йорданка Фандъкова, която бе измежду тези, които сервираха цветя на късата гала по обед, напомни пред публицисти, че предходната година за първа година организираха огромен Поход на толерантността, с който да се покаже, че тази идея е жива в нашия град.
 БГНЕС
„ За страдание поради обстановката и рестриктивните мерки, които наложихме по отношение на предварителна защита на разпространяване на ковид, няма да се организира тази неделя, както беше планувано. Очаквахме посетители от чужбина да дойдат, доста софиянци, доста знакови персони на София. Но съм сигурна, че след прекосяване на тази заплаха ще намерим подобаваща дата и ще проведем и тази година това събитие. Събитието се отсрочва, само че по кое време тъкмо ще го проведем към този момент зависи от събитията “, сподели кметът на София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР