С пълно единодушие Сенатът в Конгреса на САЩ гласува за

...
С пълно единодушие Сенатът в Конгреса на САЩ гласува за
Коментари Харесай

100 на 0: Сенатът единодушно одобри прекратяване на нормални търговски отношения с Русия

С цялостно единогласие Сенатът в Конгреса на Съединени американски щати гласоподава за преустановяване на естествените търговски връзки с Русия и възбрана на импорт на съветски нефт. Мерките са в отговор на съветското настъпление в Русия и на данните за зверства в украински селища, окупирани от руснаците.

С по 100:0 гласа законотворците поддържаха наличието на двата законопроекта, въпреки че им лиши седмици да изчистят финалните елементи в текстовете. Очаква се и двата законопроекта да получат поддръжката на Камарата малко по-късно в четвъртък, преди да отидат при президента Байдън за автограф.

Президентът към този момент е подхванал деяние за възбрана на вноса на съветски нефт, полутечен газ и въглища в Съединени американски щати. Двата гласувани текста ще узаконят тези старания.

Бъдещият закон за преустановяване на естествени търговски връзки с Русия ще позволи на администрацията на Байдън да постанова тежки мита на импорта от Русия, като да вземем за пример избрани типове стомана и алуминиеви артикули. Това в допълнение ще отслаби съветската стопанска система. Беларус също ще получи по-неизгодни цени.

В сряда водачът на сенатското болшинство Чък Шумър разгласи пробив в договарянията по закона и по този начин стана допустимо да се стигне до гласоподаване преди членовете на Конгреса да отпътуват за родните си места и изборни региони за две седмици. Някои законодатели смятаха, че в случай че не се стигне до финално решение преди този момент, ще бъде неправилно обръщение към съдружниците и Русия.

Шумър разяснява, че фотосите, които идват от войната в Украйна, демонстрират “чисто зло”.

“Никоя нация, чиято войска прави военни закононарушения, не заслужава да има естествена търговия със САЩ” – сподели той малко преди вота.

Законопроектът обаче упълномощава президентът Байдън да възвърне естествената търговия с Русия и да възобнови търговията с съветски енергоносители, в случай че са налице избрани условия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР