С пълно единодушие Народното събрание прие предложението на “Демократична България

...
С пълно единодушие Народното събрание прие предложението на “Демократична България
Коментари Харесай

ДБ: Всеки законопроект на депутати ще се оценява и според въздействието му върху българите в чужбина

С цялостно единогласие Народното събрание одобри предлагането на “Демократична България ” всички законопроекти на народни представители да съдържат оценка за въздействието им върху българите в чужбина.

Това стана с смяна в правилника за активността на Народното събрание, оповестяват от пресцентъра на партията.

Засега поправката не се отнася до законопроектите, внасяни от Министерския съвет, само че той може на благосклонност да направи същото, като промени своя разпоредба.

  “По този метод всеки законодателен акт ще носи в себе си мисъл и угриженост за нашите сънародници зад граница, тъй като ние сме длъжни да работим за  пълноценното им включване в обществено-политическия живот на страната ”, разяснява след вота националният представител от Демократична България Надежда Йорданова. 

Още в предизборната стратегия на “Демократична България ” бе заложено обещанието всички законопроекти да минават и през оценка за въздействието им върху българите зад граница.

Идеята издигна за първи път през март Антоанета Цонева пред Комисията за политиките за българите отвън страната в предходното Народно заседание, на която тя беше ръководител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР