С палатков лагер пред здравното министерство от синдикат Защита“ ще

...
С палатков лагер пред здравното министерство от синдикат Защита“ ще
Коментари Харесай

Спешна помощ на палатки през МЗ

С палатков лагер пред здравното министерство от профсъюз „ Защита “ ще изразят за следващ път недоволството си от заложеното нарастване с идентичен % на заплатите в Спешната помощ.

Миналата седмица от синдиката предизвестиха, че в случай че не бъдат чути, ще изискат оставката на държавното управление.

От „ Защита “ не са съгласни заплатите на всички работещи в незабавните центрове да бъдат вдигнати с 22 % – както е било контрактувано от отрасловия съвет в бранш опазване на здравето. За нарастването, което влиза в действие със задна дата от 1 август, и ще бъде изплатено на хората най-късно до края на октомври, потвърдиха от здравното министерство.

От синдиката упорстваха за твърда сума, която да се добави към заплатите на обособените категории – за водачите на коли за спешна помощ да се прибавят 600 лв., за медицинските сестри – 330 лв., за лекарите – 400 лв.. Според изчисленията на здравното министерство със заложените 22 % главната заплата на водачите ще бъде 1500 лв., а доктор с две специалности ще получава 3300 лв..
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР