С отворено писмо до премиера Бйко Борисов и вицепремиера Валери

...
С отворено писмо до премиера Бйко Борисов и вицепремиера Валери
Коментари Харесай

Национална мрежа за децата настоява за незабавна оставка на Сомеонов

С отворено писмо до премиера Бйко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов Национална мрежа за децата - НМД, сплотяваща 149 организации, работещи с над 73 600 деца годишно в цялата страна, упорстват за незабавната оставка на Симеонов като вицепремиер по икономическата и демографската политика, " по отношение на безусловно неприемливите му мнения и отношение към родителите на деца с увреждания ".

" Този път вашият заместител Валери Симеонов прекрачи всяка граница на недоумение на уговорките си, нормалността и просто човешките връзки. Той е този, който дава отговор за демографската политика, за това децата и фамилиите на България да имат заслужен живот ", изясняват НМД.

 НФСБ дефинира за срам потреблението на деца с увреждания за политически цели
НФСБ дефинира за срам потреблението на деца с увреждания за политически цели

Вижда лъжлива медийна акция с вадене на думи от подтекста против Симеонов

" От тази си позиция, в която негов ангажимент е правенето и провеждането на политики, които да подсигуряват тяхното богатство, той назова група майки " кресливи дами... с сякаш заболели деца ", " без грам майчинско възприятие и грижа за тях ". Скандалното му изказване е освен извънредно несъответстващо в обстановка, в която месеци наред се търси решение за едни от децата и родителите с най-труден живот у нас, то е неприемливо за общественик, който би трябвало да служи на народа си и точно по тази причина считаме, че единственият вид е незабавното овакантяване на този пост и ръководството на страната ", пишат те до Борисов.

" Вие надали ще се съобразите с нашето искане , само че бихме желали да заявим, че ние като Национална мрежа за децата стопираме нашата поддръжка за това държавно управление, до момента в който господин Симеонов е на този пост . Като Мрежа ние интензивно участваме и подкрепяме работата на над 8 огромни ведомства и министерства , като работим в над 18 работни групи и институции. Винаги сме се стремили да работим с всяко едно държавно управление и политическа партия в името на намирането на най-хубавите решения за децата и фамилиите. Не можем обаче да поддържаме държавните институции, които се ръководят от държавно управление, чиито водачи имат двоен стандарт за морал, полезности и политики ", допълват те.

" Вие се извинихте от името на държавното управление, само че това освен че е незадоволително, само че желаеме съответни дейности от Ваша страна за ролята на Симеонов във Вашия кабинет, който за следващ път уронва престижа освен на държавното управление, само че и напъните на държавните институции, работещи за децата и фамилиите на България. Считаме, че оставането му на този пост е еднакво на единодушие и легитимиране на неговите думи и отношение към едни от най-уязвимите групи в нашата страна ", разясняват в своето отворено писмо до премиера Борисов от Национална мрежа за децата.

 Борисов се извини на майките за езика на Симеонов
Борисов се извини на майките за езика на Симеонов

Не може на гърба на тези хора да се гради политика

НМД се обръща и към вицепремиера Симеонов:

Поведението Ви е освен неприемливо, само че и неприлично за позицията, която заемате. Именно по тази причина Ви призоваваме да подадете оставка и да се оттеглите от ръководството на страната ни неотложно.

Срамуваме се от политик, който освен, че не може да сдържа езика си, само че има държание, което предизвиква войнствено поведение, насочено към принуждение. С последното си изявление Вие освен изложихте себе си, само че и обидихте целия български народ с обвиняването на едни хора, които всекидневно се борят за живота на своите деца.

Освободете заемания от Вас пост и дайте опция различен заслужен човек да поеме отговорност за децата и фамилиите в България. Вие не можете и не би трябвало да вършиме това.

 Манолова дефинира като срамно и грубо изявлението на Симеонов за майките
Манолова дефинира като срамно и грубо изявлението на Симеонов за майките

Не са моя работа кадровите решения, а отговорност е на премиера, изясни тя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР