С откриване на изложба и награждаване на участниците завършиха официално

...
С откриване на изложба и награждаване на участниците завършиха официално
Коментари Харесай

Приключиха първите Панда дни в Западен

С разкриване на галерия и награждаване на участниците приключиха публично дните на китайската просвета за деца, които се организират под надпис " Панда дни в " Западен ". Инициативата бе под патронажа на кмета на региона Димитър Колев и с поддръжката на посолството на Китайската национална република в България.

Последният ден стартира с втората част на креативната работилница, озаглавена " Възли на щастието ". Изработването на тези възли е остаряло китайско изкуство, като всеки възел си има своята легенда и е израз на благопожелание за благополучие, обич и шанс. Инициативата продължи с галерия на рисунки, основани от децата. Накрая всички участвали, измежду които и кметът на региона и неговите заместници, получиха документи за присъединяване, след което дребни и огромни имаха опция да се насладят на ястия от китайската кухня. 

Форумът продължи три дни, през които в залата на районното кметство в " Западен " бяха проведени редица начинания, които да срещнат дребни и огромни с китайската просвета. Инициатори на " Панда дни в " Западен " са Класна стая " Конфуций " към ПУ " Паисий Хилендарски " взаимно с институт " Конфуций " - София и регион " Западен " - Пловдив. Форумът се организира в навечерието на посрещането на китайската Нова година. Инициативата носи обръщение за мир и приемливост сред народите, като има за цел да разпространява китайската просвета и да задълбочи интеркултурната връзка сред страните.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР