С откриване на изложба галерия Ларго днес ще отбележи своя

...
С откриване на изложба галерия Ларго днес ще отбележи своя
Коментари Харесай

Варненската галерия Ларго празнува днес 11-ти рожден ден

С разкриване на галерия изложба " Ларго " през днешния ден ще означи своя 11-ти рожден ден, научи Moreto.net. " 11 години Арт Галерия Ларго. Единадесет откровения за светлината " е сборната галерия на единадесет от най-утвърдените модерни български художници.

В изложбата са включени живописни произведения на Васил Стоев, Владимир Пенев, Долорес Дилова, Ели Станчева, Здравка Василева, Здравко Палазов, Николай Янакиев, Петьо Маринов, Стилияна Узунова, Татяна Харизанова, а карловецът Димитър Рашков взе участие с живопис и статуя.

От галерията споделят повече за философията на изложбата: " Светлината е тази, която въодушевява художниците, само че тази светлина е най-видима, най-смислена, най-всепроникваща, когато е осмислена от човешкото наличие. Човекът, истинният, търсещият, смиреният, само че и гордият, той е носителят на светлината. И неслучайно във всеки от преобладаващите в изложбата пейзажи, даже и да не е директно изобразено, на всички места се усеща човешкото наличие. Защото той, Човекът, е притежател на най-ценната светлина – Светлината на духа. "

Изложбата " 11 години Арт Галерия Ларго. Единадесет откровения за светлината " ще бъде открита в 18.30 през днешния ден и продължава до 17 януари 2020 година. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР