С отблокирането на бюджета Европа даде заявка, че остава най-мощния

...
С отблокирането на бюджета Европа даде заявка, че остава най-мощния
Коментари Харесай

Оставката на кабинета вече не била на дневен ред

С отблокирането на бюджета Европа даде поръчка, че остава най-мощния съюз от страни в света. Това в частност е триумф и за България. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR политологът Цветанка Андреева във връзка постигнатото съглашение в Брюксел и обещаните 29 милиарда евро за България от бюджета на Европа.

Тя уточни, че цяла Европа чака септември да се обостри икономическата рецесия.

От своя страна политологът Любомир Стефанов акцентира, че тези пари са под изискване, защото всяка от страните може да бъде блокирана с болшинство. Тези неща обаче у нас се пропущали.

Според Андреева властта се намира в среда на обществен боязън и непрекъснати политически искания. По нейни думи в ече има доста кандидати за властта , които споделят, че могат да се оправят по-добре с този бюджет.
 Борисов огласи
Борисов огласи " съображение " да му се желае оставката: 29 милиарда евро за България

В новия бюджет на Европейски Съюз за България са отделени 1 милиарда евро повече

Проблемът бил, че това не се пресъздава като обществен път - нито от опозицията в Народното събрание, нито от самия митинг. Андреева посочи, че ролята на митинга не е да роди политическа партия, а гражданското придвижване алармира властта, че има тежък проблем.

Стефанов добави, че на площадите се вижда една безусловно разнородна маса от протестиращи, които не разговаряли между тях.

" Протестът има фокус, само че се изисква сила, с цел да откри материя и форма. Едва ли ще роди политическо придвижване ", разяснява той. По негови думи Българска социалистическа партия не води и не материализира митингите.

Според него оставката на държавното управление към този момент не е на дневен ред. Разнородната маса пък подсигурила, че натискът на гражданското общество ще бъде под формата на всички партии.

" Управляващата коалиция има по-ясна визия - вижда рецесия, има концепция като ограничения, има средства за решение на тези ограничения . Протестът сътвори социална възпалена среда. Въпрос на един неверен ход е митингът да ескалира. Едно неверно изявление може да изкара хората на площада ", съобщи Андреева.
 И петият избор на съмнение не съумя
И петият избор на съмнение не съумя

124 депутати гласоподаваха срещу вота, 11 се въздържаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР