С остри реплики и лични нападки върви последното заседание на

...
С остри реплики и лични нападки върви последното заседание на
Коментари Харесай

Бюджетът на София може и да бъде приет?

С остри реплики и персонални нападки върви последното съвещание на Столичния общински съвет. Очакванията бяха бюджетът да не бъде признат, само че от ГЕРБ ще прибавят няколко гласа от Вътрешна македонска революционна организация, няколко самостоятелни общински съветници и един очевиден - на Пеньо Пенев от Демократична България, който разгласи, че ще гласоподава по съвест.

От бюджета зависи нарастването на учителските заплати, издръжката на детските градини и разкриването на нови 2200 места, нарастването на заплатите на актьорите в общинските театри, финансовите разноски.

Протест беляза началото на днешното съвещание в Столична община. Пред постройката бяха артисти, жители, представители на разнообразни сектори.

„ Конкретни хора от общинските съветници считат да гласоподават срещу цялостния общински бюджет, което значи срещу нарастването на заплатите на работещите в театрите. Средната работна заплата в общинските театри е 1050 лв., представете си, че има заплати и по 800 лв.. Изразяваме несъгласието си с тънките политически сметки, които си вършат някои хора, само че ние няма да гласуваме за тях ”, сподели ръководителят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова прикани общинските съветници да проявят отговорност  и професионализъм и да гласоподават бюджета, с който би трябвало да работи и идващия кмет. „ Увеличението на заплатите на артистите от общинските театри напълно зависи от бюджета ”, сподели тя. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР