С оставките на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев

...
С оставките на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев
Коментари Харесай

Политолог: Облаците над правителството се сгъстяват

С оставките на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев става това, което от няколко месеца насам предвиждаме - че митинг по митинг, скандал по-скандал облаците над това държавно управление се сгъстяват. Както е добре известно, те се сгъстяват най-много наесен.

Това разяснява в ефира на БНР политологът Първан Симеонов.

„ Министър Радев много от дълго време, коства ми се, загуби доверието на част от по-полицейски насочените среди в самия управнически микс. Неведнъж в близки до властта издания са излизали много сериозни материали за него. Струва ми се, че тяхното авторство беше в среди към господин Цветанов, който, мисля си, продължава да преглежда себе си като експерт в тази област – нещо като вътрешен министър в сянката. За Московски не знам на каква фаза са следствените, евентуалните правосъдни и така нататък дейностите. Тоест не ми е ясно дали министър Московски също след оня драматичен случай, които му се случи, може би не беше поел този път. Нанков може би до известна степен е съпътстваща жертва в това, само че по какъв начин изобщо можем да си позволим да приказваме за съпътстващи, когато има действителни жертви “, съобщи Симеонов.

Симеонов не изключва някоя от оставките да не бъде призната в Народно събрание, само че съгласно него е „ по-вероятно “ те да минат. Въпросът обаче е и кой ще наследи министрите.

Лиляна Павлова се употребява с голямо доверие от страна на Бойко Борисов и отива нормално в най-тежките браншове, изясни той и я дефинира като „ една от опорните на обществения облик на това ръководство “.

,,Въпреки това тя не е нов състезател, а българите търсят нови лица в такива ситуации'', уточни анализаторът, съгласно който „ Обединените патриоти “ нямат интерес да клатят властта в този миг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР