С оставащите часове след договорената пауза в боевете в Газа,

...
С оставащите часове след договорената пауза в боевете в Газа,
Коментари Харесай

Анализ: Защо удължаването на примирието между Израел и Хамас няма да бъде лесно

С оставащите часове след контрактуваната пауза в боевете в Газа, Израел, Хамас и медиаторите, договарящи сред тях, бяха в сряда още веднъж в гневна интензивност.

Първоначалното помирение трябваше да продължи до понеделник, само че Хамас реши да одобри израелското предложение за удължение на примирието с един ден за всяка група от 10 освободени пленници. Тъй като първичният краен период се обрисуваше, беше оповестено удължение, само че единствено с два дни.

Два към момента са по-добре от нищо и двата спомагателни дни завоюваха в допълнение време на катарските и египетските медиатори, с цел да измислят по какъв начин да убедят и двете страни да удължат още повече примирието или да го трансфорат в непрекъснато преустановяване на огъня.

Не беше елементарно. Докато договарянията посредством медиатори бяха сложни, дълги и постоянно досадни, те най-сетне дадоха някои резултати и кардинално съглашение, което докара до първичното четиридневно помирение и индиректно до двудневното удължение. По време на първичните договаряния Изра...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР