С още 56 намалиха леглата за лечение на пациенти с

...
С още 56 намалиха леглата за лечение на пациенти с
Коментари Харесай

Намалиха леглата за лечение на пациенти с Ковид-19 в област Русе

С още 56 понижиха леглата за лекуване на пациенти с Ковид-19 в Русенско.

Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и и.д. шеф на Регионалната здравна ревизия доктор Искра Генева. Промяната визира двете академични лечебни заведения в града и тя се отнася както за неинтензивните, по този начин и за реанимационните кревати. В най-голямото лечебно заведение в града – УМБАЛ „ Канев “ кревати за лекуване на средно-тежки и тежки пациенти, които обаче към момента нямат потребност от прекосяване на командно дишане, бяха понижени от 74 на 37. Реанимационният потенциал на лечебното заведение също е понижен три пъти – от 12 интензивните кревати за пациенти с коронавирусна зараза там са към този момент 3. Същевременно в болничното заведение има и шест кревати за неинтензивно лекуване и четири за интензивно на деца. Така в Университетска болница „ Канев “ леглата за лекуване на пациенти с Ковид-19 са към този момент общо 50. В другата университетска болница „ Медика-Русе “ леглата са понижени до 60. 30 са неинтензивните и 30 са предопределените за интензивно лекуване. Така УМБАЛ „ Медика-Русе “ продължава да бъде лечебното заведение с максимален реанимационен потенциал в района.

Без смяна е обстановката в останалите лечебни заведения в региона, където се лекуват пациенти с коронавирусна зараза. В беленската болница „ Юлия Вревска “ легата са 40, в Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести „ Д-р Димитър Граматиков “ са 45, а в обособената постройка на Комплексния онкологичен център леглата са 30. В последните три лечебни заведения легловият потенциал е напълно за неинтензивни грижи.

В последна сметка леглата за лекуване на ковид-пациенти в района бяха понижени от 271 на 215, като 182 от тях са за неинтензивно лекуване, а 33 са интензивните. Отделно други 10 кревати са предопределени единствено за деца.

По последни данни сега на болнично лекуване в района се намират 97 души, като 18 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните кревати са 118, като 15 от тях са реанимационни. При смяна на епидемиологичната конюнктура остава опцията и за смяна броя на леглата за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза в района във всеки един миг.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР