С още 10 метра се е увеличило свлачището край НПК

...
С още 10 метра се е увеличило свлачището край НПК
Коментари Харесай

Свлачището край Асеновата крепост е нараснало до 30 метра

С още 10 метра се е нараснало свлачището край Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела, зародило преди дни. Така общата му дължина става към 30 метра, оповестява кореспондентът на Actualno.com.
Според отрасловия заместник-кмет на Асеновград инженер Петър Бояджиев, свлачищните процеси не престават и сега и с всеки минал ден пропадналият сектор се разраства. Ръководството на Общината към този момент е алармирала профилираните органи за казуса. Чрез писмото се насочва искане за осъществяване на незабавен оглед на рисковата зона.
Стъпката, която следва по-късно, е геолози да преценяват какъв ще бъде най-удачният вид за подсилване и възобновяване на пропадналия сектор и най-после ще се пристъпи към строително-ремонтни работи. Мястото на свлачището край Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела продължава да е обозначено със сигнална лента и предупредителни знаци. Преминаването на леки коли се реализира в двете посоки единствено в едната лента от пътното платно. Забранено е придвижването на тежкотоварни коли и рейсове в зоната, като слагането на специфична табела, указваща възбраната, следва. Преминаването на транспортните средства непрекъснато се управлява от органите на Пътна помощ.
Днес, 5 юли, експертна комисия от Община Асеновград извърши предпазен оглед на мястото, поради проливният дъжд, който се изля нощес над града. Констатирано е, че ситуацията остава непроменена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР