С определение на Варненския окръжен съд днес бе наложена мярка

...
С определение на Варненския окръжен съд днес бе наложена мярка
Коментари Харесай

Мярка Задържане под стража наложиха на мъжа, който прегази дете в Игнатиево

С определение на Варненския областен съд през днешния ден бе наложена мярка за
неотклонение „ Задържане под стража “ за лидера, предизвикал в пътно-
транспортно произшествие гибелта на дете в Игнатиево. Най-тежката мярка за
процесуална насила бе поискана от Окръжната прокуратура след 72-часово
задържане на 42-годишния Иван Д., който избяга от местопроизшествието на 5
юли и се укрива цели 11 дни.

По време на правосъдното съвещание за установяване на мярката за неотклонение стана ясно, че обвиненият е осъждан неведнъж, в това число и за шофиране на автомобил под въздействие на алкохол.
В качеството на обвинен мъжът бе притеглен през вчерашния ден от Окръжната прокуратура във Варна, която му повдигна обвиняване по член 343, алинея 3, по отношение на алинея 1, писмен знак „ в “ от Наказателен кодекс. Досъдебното произвеждане е било формирано още на 5 юли 2018 година в Районната прокуратура във Варна за телесна щета на потърпевшото момче. След гибелта на момчето на 16 юли в болничното заведение, където е било признато с заплаха за живота, с голям брой фрактури на крака и луксация на двете рамена, делото е било изпратено по подготвеност в Окръжната прокуратура.
Тежкото пътно-транспортно произшествие от 5 юли тази година е станало към 0,45 часа в гр. Игнатиево. Иван Д. като лидер на лек автомобил „ Рено “ по време на придвижването си блъснал малолетното момче, което се е движило по пътното платно. След случая мъжът не стопира, изминава метри с тялото на момчето върху капака на колата си, а по-късно се укрива от органите на реда.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР