С омраза не се управлява – спортът има нужда от

...
С омраза не се управлява – спортът има нужда от
Коментари Харесай

Кралев: Смятахме, че омразата към ГЕРБ ги сплотява - оказа се, че се мразят помежду си

„ С ненавист не се ръководи – спортът има потребност от грижи, обич и внимание “, споделя депутатът от ГЕРБ
„ На клюки и на ругатни няма по какъв начин да давам отговор, неведнъж го заявих. Всяко изказване на Радостин Василев беше оборено с обстоятелства. Аз съм изцяло спокоен “. Това съобщи в изявление пред Радио Варна някогашният министър на младежта и спорта, а в този момент народен представител от ГЕРБ – Красен Кралев.

Той разяснява подадената в петък оставка на настоящия министър Радостин Василев.

„ За българския спорт това беше един прекрасен ден – най-хубавият ден ще бъде, когато този човек напусне Министерството , тъй като за времето, когато беше там, той разгласи война на целия спорт. Изключително тежко са натискани федерациите, доста от хората се опасяват да приказват, тъй като това може да повлияе на бюджетите им. Федерации и клубове дълго време нямаха пари. С ненавист не може да се ръководи – спортът има потребност от грижи, от обич и внимание , с цел да могат хората да имат естествени условия за подготовка “, разяснява той.Кралев има вяра, че спортът може бързо да се възвърне от шока, който претърпя в последните месеци. „ Мисля, че могат нещата да бъдат възобновени незабавно, откакто този човек напусне поста си. Дано в никакъв случай повече да няма такива опити “, надява се някогашният състезателен министър.

Красен Кралев разяснява, че футболът е в тежка рецесия от години.„ Много са аргументите, доста са факторите. Имахме създадена стратегия за подкрепяне на детско-юношеския футбол. Докато страната не се трансформира в вложител за децата няма по какъв начин да чакаме резултати. Смятам, че съответните резултати сега са подбудени от психическа рецесия, в която е изпаднал младият ни тим, само че проблемите са надалеч по-дълбоки и съществени “, сподели той.

Кралев акцентира, че спортната инфраструктура постоянно е била приоритет за ГЕРБ.

„ Направихме над 100 спортни об
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР