С около долар се повишиха котировките на петрола в ранната

...
С около долар се повишиха котировките на петрола в ранната
Коментари Харесай

Котировките на петрола се повишиха с около 1 долар в ранната петъчна търговия

С към $ се покачиха котировките на петрола в ранната петъчна търговия. Те са тласнати нагоре от опасенията за доставките и по-слабия щатски $, в миг когато вниманието се насочва към идната среща на ОПЕК+, отбелязваща края на съглашението за понижаване на добива от 2020 година, съобщи Ройтрес, представена от Българска телеграфна агенция.

Септемврийските фючърси на сорта Брент, чиито период е до през днешния ден, нарастнаха с 86 цента или 0,8 на 100 до 108 $ за барел. Контрактът за октомври скочи с 87 цента или 0,9 на 100 до 102,70 $ за барел.

Американският лек недопечен нефт с доставка през септември прибави 1,09 $ или 1,1 на 100 до 97,51 $ за барел, обръщайки загубите от миналата сесия, белязана от страховете за криза в Съединени американски щати.

Брентът е напът да регистрира 5-процентов скок за седмицата и второ следващо седмично повишаване, а американският лек недопечен - близо 3 % нагоре за седмицата, след загуби за предходната.

Следващата среща на 3 август на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и съюзните производители на суровината, отпред с Русия, дружно наречени ОПЕК+, ще бъде основна, защото изтича в началото контрактуваното рекорднo понижение с 9,7 милиона барела дневно (барела) на доставките от април 2020 година, когато пандемията от КОВИД-19 срина търсенето.

Източници от ОПЕК+ настояват, че групата ще обмисли опазване на добива неизменен за септември, само че двама източници от алианса също по този начин споделиха пред Ройтерс, че ще бъде разисквано умерено нарастване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР